03/23/12 09:50
(http://www.gorichka.bg/)

300 стъпки за 300 здрави бебета повече: кампанията за превенция на Спина Бифида

300 стъпки И тази година Az-jenata.bg дава старт на кампанията за превенция на Спина Бифида. Идеята на инициативата е да информира бъдещите родители относно малформацията Спина Бифида и превенцията й чрез фолиева киселина. Мотото е 300 стъпки за 300 здрави бебета повече, а официалният старт на кампанията е днес в двора на Университетската акушеро-гинекологична болница Майчин дом в София. Съмишленици и приятелите на инициативата ще залепят общо 300 сини и розови бебешки стъпки за 300 здрави бебета повече в двора на болницата. Междувременно доц. Савов, началник на националната генетична лаборатория към Майчин дом, ще разкаже повече за Спина Бифида и начините за превенцията.

Жюстин Томс*, основател на Az-jenata.bg и организатор на инициативата сподели с нас, че се надява и тази година кампанията да допринесе към популяризирането на начините за превенция и раждането на повече живи и здрави бебета в България. „Важно е младите жени, бъдещи майки да знаят, че приемът на фолиева киселина е от изключително значение за формирането на плода. Спина Бифида е малформация, която има превенция, а планирането на бременността и адекватната подготовка на организма са важна част от тази превенция”.

Заедно със старта на кампанията ще бъде обявен и конкурс за млад скулптор, който ще трябва да изгради статуя, олицетворение на майчинството. Началото на тази инициатива бе обявена на 10 - годишнината на сайта Az-jenata.bg, където в името на каузата - символ на майчинството, благотворително бяха събрани 581 лв.

*Жюстин е голям приятел на Горичка - тя беше един от лекторите на Форум Родителство 2010. Тогава Жюстин ни разказа за децата и Интернет.

Публикувана на 03/23/12 09:50 http://blog.gorichka.bg/?p=7479
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване