03/28/12 10:49
(http://ivo.bg/)

АЕЦ“Белене“ умря- 2

Точно час по-късно, след като премиерът ми се обади и ми даде да разбера, че първо на мен съобщава за спирането на АЕЦ „Белене”, продължавам да съм единственият журналист, разговял с него по темата, при това по негова. Всички останали, които са прочели в блога ми новината, предпочитат да закъснеят с новината, но да не ме цитират преди да бъдат удостоени с честта и на тях да им каже нещичко властелинът на медиите Борисов.

Засега се задоволяват да преразказват заместник-министъра на финансите Владислав Горанов, когото цитират като източника на новината. Изглежда ревнуват, че не са уважени от онзи, който редовно ги уважава- понякога и по повече от веднъж на ден и е толкова активен, че си прави с тях каквото си иска.

Само двама колеги от две български медии ми се обадиха за потвърждение от моя страна.Ето и резултата в сайта на „Капитал“:

 

България се отказва от АЕЦ „Белене“

На мястото на площадката на АЕЦ „Белене“ ще се строи газова централа

Иван Михалев

 

Премиерът съобщил лично новината на Иво Инджев

Малко преди новината да изтече в медиите, премиерът Бойко Борисов се е обадил на журналиста Иво Инджев, за да му съобщи лично за взетото решение.

„Премиерът Борисов ми се обади лично в 12 часа и 20 минути днес, за да ме уведоми, че проектът АЕЦ „Белене“ е прекратен. Издиктува ми текста на решението с няколко малки коментара. Но фактът е, да повторя: днес Министерският съвет на България е решил да спре проекта АЕЦ“Белене“, написа Инджев в блога си.

Самият Михалев обаче се обиди, че съм си позволил ( отново) да бъда открит и вместо да разбере, че съм го цитирал именно като антитеза на написаното за медиите, ми изпрати нравоучителен мейл с размахване на пръст, че съм бил забравил как първоизточникът трябвало да се проверява, Ами да ме проверява- но щом ще се учим на правила, правилото все пак е да се цитира откъде си разбрал, когато си тръгнал да проверяваш. След което сърдито ми отхвърли опита да му го кажа по телефона. И за наказание и доказателство за „професионализъм“ ( на какъвто се опитва да ме учи) изтри вече направеното „признание“ в сайта с, че съм му казал за новината.

„BTV научили от високопоставен правителствен служител. Какви смешници само“, написа вече един коментатор в блога.

 

Експериментът (ми) с наблюдението върху действията и бездействието на българските медии, които така непрактично и често критикувам, продължава.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване