04/22/12 13:04
(http://www.azcheta.com/)

Как съществува светът, в който живеем?

Сигурно знаете за увлечението ми по панорамните книги. Те са страхотни, пълни с прекрасни илюстрации и те пренасят вътре в историята. Освен приказните истории обаче, има и научно-популярни книги, помагащи на деца и възрастни по-лесно да проумеят как функционират различните системи…

В чест на Деня на Земята, ще ви запозная с новата ми любима книга – „Планетата Земя: как съществува светът, в който живеем?“. Пълна не само с готини картинки, книгата е един наръчник за младите изследователи и за техните родители, решени да научат всичко за нашия дом – планетата Земя. 

Освен как се е родила Земята, ще разберете какво е гравитация, космически боклук и защо е важна луната. Кога е възникнал животът и как се е появил, каква е рецептата за живот и какъв е строежът на планетата също ще откриете в книгата. Много ме впечатлиха панорамните картини на движение и сблъсък на тектонските плочи, както и схемата за кръговрата на водата.

Авторите не са пропуснали да включат и темата за промените на времето и движението на морета. Но най-поразителна за мен може би ще остане темата за въглеродния цикъл и за въглеродната следа, оставена от хората за направата само на един-единствен чийзбургер! Данните наистина са потресаващи и ако умножим килограмите въглерод, отделени за въпросния бургер, по броя на милиардите, произвеждани и купувани на всяка минута в света… Със сигурност ще ви заболи главата!

Книгата завършва с любопитни факти за функционирането на растенията и за хранителната верига – изключително полезни за всички малчугани, срещнали трудности с уроците по „Човекът и природата“.

Така като разказ в картинки, подплатен със сериозни научни проучвания, книгата „Планетата Земя“ неусетно успя да достигне до зелената част на сърцето ми.

Вземи тази книга с отстъпка!





Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване