04/28/12 06:24
(http://www.bivol.bg/)

Руският патриахр на среща със соц.-елита в Царска Бистрица

kirill
Патриах Кирил. Снимка: Риа Новости

Руският патриарх Кирил, който е на посещение в България днес ще има среща с бившия премиер Симеон Сакскобургготски, бившия президент Георги Първанов, оръжейния търговец Петър Манджуков и други фигури от вече залязващия социалистически елит.

Срещата, която ще се състои в реституираната резиденция "Царска Бистрица", далеч от репортерските обективи и микрофони, не фигурира в официалната програма за посещението на Кирил. Според нея в рамките на тридневното си посещение патриархът на Русия ще се срещне с президента, с министър-председателя и с председателя на парламента, с ръководството на Българската православна църква и с руски граждани.

Източниците на Биволъ обаче са категорични, че неформалната среща със соц.-елита и бившия цар ще се състои преди или след официалните мероприятия предвидени за днес в Пловдив от 17 ч. до 19 ч.: военно-църковен ритуал, литийно шествие, тържествен молебен в Храм "Света Марина" и концерт на "100 каба гайди".

Публикувана на 04/28/12 06:24 http://www.bivol.bg/ruski-patriarh.html
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване