05/07/12 09:54
(http://nellyo.wordpress.com/)

Friend, Like, Poke представляват ли защитено слово

Социалните мрежи създават нови и нови предизвикателства пред съда. В САЩ съдът се занимава с въпроса представлява ли Like  във Facebook  слово, което се ползва от конституционната защита на Първата поправка – Bland v. Roberts, 2012.

По време на избори ищците, които работят за Робъртс, лайк-ват страницата на Адамс. Робъртс печели изборите и скоро след това освобождава ищците на основание бюджетни икономии и пр. Ищците търсят от съда защита на правото си да изразяват мнение – включително чрез Like.

Заключението на съда е, че действието Like не е основание за конституционна защита. Съдът “отказва да прави изводи за действителното съдържание на  мненията  от един клик на бутона на Facebook  на страницата на  Адамс.”

Блоговете веднага са реагирали, че по този начин може да се обяви за правно ирелевантен целият интернет активизъм. Решението на съда във Вирджиния е симптоматично за трудностите, които са още по-големи при Friend, да не говорим за  Poke.

 

 


Публикувана на 05/07/12 09:54 http://nellyo.wordpress.com/2012/05/07/friend-like-poke/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване