05/07/12 12:20
(http://theplamen.blogspot.com/)

Лого ревю: НДК

Може би (не) си забелязал, но от известно време Националният дворец на културата си има ново лого.

Абстрактна форма, наподобяваща силуета на сградата, ярко жълто стилизирано слънце (като това на фасадата, което е по-скоро бронзово към черно, но за чий вече стилизирано слънце е допълнително опростявано, ей Богу), абревиатура с малки букви (защо бе, защо?) и адрес на сайт, който, съдейки от композицията, е неразделна част от логотипа. Логото е, най-общо казано, слабо, което важи с еднаква сила и за идеята, и за изпълнението. Макар и на пръв поглед по-"модерно" от предшественика си - просто, доста по-буквално изображение на сградата - то бързо ще остарее, за което ще помогне и липсата на брандбук и разработени приложения, каквито съм сигурен, че няма.

Към всичко това трябва да добавим и красивата птица-розетка, дело на Стефан Кънчев (да, отново Кънчев), присъстваща абсолютно навсякъде в интериора на двореца и де факто лого в продължение на години, и става съвсем неудобно за новото.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване