06/06/12 08:43
(http://vasvalch.com/)

Позитивно за отслабването

special_k_wall

На практика всяка марка, която предлага продукти с послание за отслабване, трябва внимателно да прецени своята комуникационна стратегия, за да не повтаря една от десетките стотиците други марки със сходни предложения. Някои залагат на традиционната визия преди/след, други използват само позитивни апели за това колко добре се чувстваш, когато можеш да си носиш любимата рокля. Но досега не съм срещала идеята “Какво печелиш, когато губиш килограми?” Този въпрос задава марката за закуски Special K.

Special K всъщност е марка на Kellogg’s и включва зърнени закуски, шоколадови и зърнени десерти, крекери и снаксове. Фокусирайки се върху здравословното хранене и отслабването, марката се опитва да мотивира жените по пътя към желаната фигура. И вместо да промотира килограмите, които се губят, Special K насочва вниманието към това, което натрупваш – самоувереност, щастие и чувство за успех. Марката използва неприятните асоциации, обвързани с качването на кантар и им противодейства успешно. Ще видите как във видеото по-долу. Освен с този чуден кантар, кампанията е подкрепена от телевизионна и печатна реклама.

Защо работи?

  • Използва се вече нагнетена неприятна асоциация, на която се противодейства – така Special K се превръща в героя на деня.
  • Изненадата привлича вниманието и спомага за предаване на посланието.
  • Марката създава уникално послание, различно от останалите конкуренти.
  • Позитивната емоция е катализатор за споделянето с приятели и познати – всеки иска да сподели една добра история.

Ще се качите ли на такъв кантар с удоволствие?



Няма подобни постове.

Публикувана на 06/06/12 08:43 http://feedproxy.google.com/~r/vasvalch/feed/~3/UzN_L3ul0do/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване