06/16/12 08:38
(http://ivo.bg/)

Телевизионната сабя Дамаскиня над преклонената главица на България

Взимам повод от заплахата на „храбрия“ водещ на ТВ 7 Николай Бареков да преследва с микрофон когото трябва ( или са му посочили).

Какво става с „преследването“ с микрофон и камера на истината от „горещата точка“ в Сирия, където три поредни дни с изключителните протекции на правителството уютно пребивава екип на тази телевизия, претендираща ( по думите на Бареков) да осведомява не само българите, но и света за случващото се в арабската страна?

Ето за илюстрация с какъв хъс Бареков се заканва по други, доста лесни за обслужване поръчкови теми:

Изключителни мозъци в премеждие

Публикувано на 14.06.2012 г.

от afera

Николай Бареков, възклицания и възпоминания по TV7: …Призовавам всъщност сега и господин Павлов, и господин Донев да излязат от дупките си, където се навряха през последните няколко дни, да отговарят на въпроси! В противен случай те ще бъдат буквално преследвани от мен лично с микрофон да седнем и да си говорим. Ето, примерно аз твърдя, че Любомир Павлов пред мен заяви, че готви Донев за премиер, че е платил рушвет на Филчев през Алексей Петров, за да го избави от 500 хил. евро или лева беше, за да го избави от съдебно преследване.

Той е длъжен да излиза и да говори по тези въпроси, не само да приказва на записите как режел глави на прокурори, как слагал на първа страница и как щял да изтипоса съдружника си като хомосексуалист на първа страница. Един изключително объркан мозък може да ражда подобни мисли.
…Филчев беше тук преди време, гостуваше в това студио и ми разказа след това в коридорите. Сега, човекът може би ми го е казал с надеждата един ден да го разкажа и да го напиша в книга, но книгата я пишем в момента, историята се кове. Той ми разказа как е бил канен няколко пъти от бившия държавен глава Петър Стоянов, който аз също много уважавам, на среща в кабинета на президента, за да се разберат със Софиянски да няма дела, да няма напрежение.
…Едната случка завършва, Петър Стоянов го няма. Те тръгват двамата в кабинета, Софиянски и Филчев, да се разберат насаме. Петър Стоянов не иска да участва в тази сделка, просто е бил нещо като посредник между двама първи мъже в държавата – кмета на София и главния прокурор – какво се случва? И Филчев му казва на Софиянски: “Момче, аз долу те арестувам, сега, като излезеш от президентството, те чакат моите хора с белезниците.” И Софиянски от уплах хуква, отваря прозореца и иска да скочи от балкона на президентството да се самоубие долу. И Филчев вика: “И най-интересното беше, че го направи с надеждата аз да отида до го спра, та се наложи Петър Стоянов да нахлува и да го сваля от прозореца.” Вие представяте ли си каква история се е развила?

В. Сега

Колаж: Иван Петров

Същевременно гръмко обявената „гореща точка“ на тази телевизия от мястото на събития та в Сирия зацикли напълно в тресавището на невъзможността да направи друго, освен да бомбардине нещастната телевизионна аудитория в България с клишетата на руско-сирийската проганда за войната в Сирия, представяна като сблбъсък на терористи с правителството. В първата кореспонденция на пратеничката Диляна Гайтанджиева оправданието на режима за извършваните от него зверства с ролята на „Ал Кайда“ в конфликта беше споменавано като мантра, включително и с подсказвания от студиото от страна на водещия Бареков. В по-разредена форма това се повтори на следващия ден, а на третия ден „Ал Кайда“ изчезна от речника на тандема Бареков-Гайтанджиева, за да отстъпи място на друго любимо внушение на сирийския режим: че той хуманно се съобразява с мирните жители и само по тази причина не е „смачкал“ още бунтовниците в Хомс, които на практика „държат“ жителите, т.е. крият се зад тях. На четвъртия ден, вероятно понеже е събота и Бареков няма сутрешно предаване, темата изчезна от екрана на ТВ 7- сякаш „Ал Кайда“ е изчезнала също, а бунтовниците вече са станали добри и не пречат на хуманните правителствени войски да ги смажат. Обаче истината е друга. Можете да я научите от мястото на събитията, на което няма как да се окаже екипа на ТВ 7, просто защото мястото му е в Дамаск под крилото на правителството по инструкция от Москва. В Хомс, за разлика от Дамаск, е наистина опасно и там властите не допускат свители, дори и да са им пратени с ходатайството на руските специални служби и корупционни пари.

Ето каква е истинската ситуация и методите, с които сирийската власт се разправя с народа си. Свидетелството е на българката със сирийска кръв Надя Хамами, която споделя в интернет следното:

 

 

 

Nadia Hamami

16 юни г. 00:17

Днес президентът на Сирия проведе нова демократична реформа в страната. Опожари дом по дом, ако могат така да се нарекат останките от най-героичния град в Сирия, Хомс. Журет ал-Шайях и Ал-Ксер горяха от ранна утрин, та до мрак. Димът затлачи целия град, тъй като нямаше никакво движение на въздуха днес там. Температурата беше 38 градуса. В другия край, в Ал-Уар, не можеше нито да се диша, нито да се вижда от дим. Сведенията получих по телефона от роднина. Толкова успях да разбера от истеричното говорене. Изчезнали са хора от семейството, чийто роден дом е точно в Журет Ал-Шайях. От седмица вече няма сведения за тях. Единият е мъж, по-точно момче, на 19 години, присъединило се към Свободната сирийска армия, оперирала точно в този район на Хомс, цетралната част, наричана още стари Хомс или Журет Ал-Шайях. “

 

 

Иначе нямало гражданска война, както ни „осведоми авторитетно“ вчера от Дамаск Гайтанджиева, разсъждавайки нейде в хотелския си уют за компонентите на гражданската война като такава, които липсвали в Сирия. Давам думата и на привърженик на сирийското правителство, който в свой коментар ме заклеймява с твърдението, че нищо не разбирам.

 

 

Mohamed Azaui

16.06.2012

g-n Ingev,ve nishto ne znaite za Siria,i rialnata daistvitelnost,jalko che se ezlagate po takav nachen,idite tam za da se obidite sam v nalichie na teroristi i razrushiteli na darjavata,ili i vie izpalniavate niakakva poredna porachka?

 

И понеже нищо не знам, изпълнявам поръчката на световните агенции и давам също думата на други, които знаят доста ( информацията, поместена в Медиапул, е с вчерашна дата):

 

Армията на Башар Асад продължава да избива народа на Сирия

Москва потвърди за пореден път, че няма да допусне намеса

 

 

 

Сирийската армия продължи насилието срещу опозицията и подложи на артилерийски обстрел райони в покрайнините на столицата Дамаск и в централната част на страната. Това съобщиха опозиционни активисти в момент, когато народното въстание срещу правителството навлезе в 16-я си месец.

Активистите разказаха пред ДПА за грохот на взривяващи се снаряди и къртечни откъси през изминалата нощ, съпътстващи сблъсъци между редовната войска и бунтовниците. Според тях сирийски правителствени войници са обкръжили и екзекутирали девет души в Хамурийе, град близо до Дамаск.

Местните координационни комитети и базирания в Лондон Сирийски център за наблюдение на човешките права съобщиха, че сирийската армия е обстрелвала с артилерия северния град Анадан в провинция Алепо, предаде Асошиейтед прес. Един човек е бил убит.

Нападенията са част от офанзивата на правителството, която то започна по-рано тази седмица с цел да си върне териториите, контролирани от бунтовниците.

Междувременно държавната агенция САНА, цитирана от БТА, съобщи, че е бил арестуван „терористът от Ал Каида Мохамед Хусам ал Садаки“, който според нея е искал да се самовзриви в джамия преди петъчните молитви. Той признал, че освен него има и други, които планират да извършат самоубийствени актове в джамии в Дамаск.

Режимът на Башар Асад упорито обвинява „въоръжени терористични групи“ за вълненията в Сирия от средата на март миналата година насам.

Асад не спира да избива собствения си народ, като броят на жертвите вече е над 15 000. Международната общност обаче не може да стигне до общо решение за намеса заради съпротивата на Русия и Китай.

Руският външен министър Сергей Лавров обяви, че Русия е готова да участва и в конференция за Сирия на 30 юни в Женева, инициатор за която е френският външен министър Лоран Фабиюс, при условие че бъде взета предвид позицията й за състава на участниците и целите на форума.

Руският външен министър опроверга съобщенията, че Русия и САЩ обсъждат политическата трансформация в Сирия след оттегляне на президента Башар Асад.

„Чух официално изявление за това от представител на Държавния департамент и искам да подчертая, че не е вярно. Такива преговори не се водят“, каза Лавров.

Той допълни, че Русия разчита САЩ повече да не действат, заобикаляйки Съвета за сигурност на ООН, и изрази увереност, че Съветът за сигурност няма да се обяви за смяна на режима в Дамаск.

Руският министър допълни, че не е чувал администрацията на САЩ да говори официално за прилагане на сила срещу Сирия и подчерта, че Москва не е съгласна съдбата й да се решава от външни играчи.

За нас единствено планът на специалния пратеник на ООН и Арабската лига Кофи Анан дава шанс да се изпълнят исканията на сирийския народ, напомни Лавров.

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване