06/20/12 10:59
(http://ivo.bg/)

Тато пак намига на Бойко

След като в навечерието на 9 септември 2010 г. околностите на Несебър, най-богата община в България, осъмнаха с огромен билборд с лика на Тодор Живков, спестовният местен комунист Дочо Дочев обясни тогава пред медиите, че си сложил касичка и спестявал за съоръжението още през 1989 г. ( след преврата в любимата му партия срещу любимия му вожд).

 

Само два дни по-късно обаче някой унищожи делото на живота му, както става ясно от жалостивата дописка в местен сайт, според който червената боя на лицето на червения диктатор означавало „окепазяване”- досущ, както за министър Вежди Рашидов е „окепазяване” оцветяването на съветския окупационен монумент в София.

 

 

 

Окепазиха билборда на Тато с мастилена бомба

 

NESSEBARMEDIA

 

 

14 Септември 2011, Сряда

 

Билбордът в Несебър с лика на Тодор Живков бе атакуван с мастилена бомба. Последствията от нея си личат и в момента.

 

 

На 7 септември в деня,когато в цяла България бе отбелязана 100-годишнината от рождението на Тодор Живков-ръководител най-дълго управлявал страната в най-новата й история,Несебър се сдоби с билборд,на който е изобразен юбиляря с фотография от последните му години.Автор на инициативата,отразена подробно в медиите е несебърският жител Дочо Дочев.

 

Според ининициатора,който сам си е осигурил средствата за билборда,някои хора са забравили за добруването по време на управлението на Живков,но той е историческа личност и като такава ще остане в паметта на българския народ.

 

Само ден по-късно неизвестен засега извършител,очевидно несъгласен с посланието на Дочев,е атакувал билборда с мастилена бомба и му нанесъл непоправими щети.

 

Максим МОМЧИЛОВ

 

 

 

         Авторът на другарската жалейка за „непоправимите щети” върху лика на др. Живков обаче греши. Спестовникът от Несебър, който твърди че със спестените си стотинки си плаща за скъпото съоръжение с лика на скъпия му диктатор, отново се е проявил, защото билбордът пак се е появил. Този път на него пише, че от билборда ни гледа „дългогодишният ръководител на МАЙКА БЪЛГАРИЯ”.

 

Вместо да повтарям снимката на Тато, предлагам да си припомните остроумния колаж с неговото превъплащаване в Бойко Борисов, което днес изглежда все по-актуално с напъните на премиера да се представи като потомствен антикомунист, който едва ли не по генетични заслуги има право да посочва кой е демократ и кой не в държавата.

 

„Фейсбук“ показа еволюцията на Тато в Бойко
21 септември 2010, 16:31
София, България
изпрати на приятел
Социалната мрежа „Фейсбук“ разпространи уникална серия от фотоси в унисон с теорията на Дарвин за човешкото развитие. Фотографиите показват еволюционния процес, при който Тодор Живков се превръща в Бойко Борисов.

 

21 септември 2010

 

 

София, България

 

Социалната мрежа „Фейсбук“ разпространи уникална серия от фотоси в унисон с теорията на Дарвин за човешкото развитие. Фотографиите показват еволюционния процес, при който Тодор Живков се превръща в Бойко Борисов.

Снимките са толкова сполучливи, че само за часове се развъртяха сред почти всички посетители на социалната мрежа. Прави впечатление обаче, че и на ревера на Живков, и на ревера на Борисов липсва популярният от близкото минало орден „Герой на социалистическия труд“.

Майсторът с фотошопа представя на вниманието четири портрета. На първия и на последния са съответно Тодор Живков и Бойко Борисов. На втората снимка пропорцията е следната – 80 % от Тато и 20 % от Бойко. На третата пък е обратното – 20 % са от Живков и 80 % от Борисов.( БЛИЦ)

 

 

С уговорката, че цитирам сайта БЛИЦ от периода, когато още не беше погълнат от новите собственици с корпоративните търговски банкерски пари на данъкоплатците, припомням със собствената си публикация от същото време как реагира самият Борисов тогава на колаж

 

„Коминтерн без коментар

Иво Инджев ⋅ ноември 6, 2010 ⋅

В телефонно интервю за Нова телевизия премиерът на България коментира колажа в интернет, на който физиономията на Тодор Живков, кадър след кадър, постепенно се превръща в лицето на бившия му охранител Бойко Борисов. Запитан за тази прилика, Борисов не само не се разграничи, но и стори дълбок поклон на диктатора, като изрази дълбокото си уважение към него.

“Сравняват Ви с един предишен управник. Това е картинка от Фейсбук. Дали ви ядосва или ви радва? В тази картинка има малко носталгия, има малко шега. Може би има и малко опозиционни намеци. Виждате ли я?

- Виждам я, но тя е некоректна към Тодор Живков, защото една стотна от това, което е построил той за България и което е направено за тези години, да достигнем икономическия ръст на тогавашната държава, би било огромен успех за всяко едно правителство.

Харесва ли Ви, че ви сравняват с Тодор Живков?
- Не, не ми харесва, защото сме несъизмерими.

Мислите, че той е по-голям от вас?

- Фактът, че 20 години след падането му от власт никой не го е забравил показва, че доста неща са били направени. А е и факт, че 20 години ние приватизираме, ние само приватизираме това, което е построено до тогава.”

Пожарникарят се представяше за комуночистач, но се (д)оказа комунокатор на носталгията по живковизма .

Коминтернът тук е без (нужда от) коментар.”

Блогърът Ангел Грънчаров добави същият ден след моя коментар и негов:

 Бойко е най-скъпо творение и най-голямо постижение на „социално-генната“ политическо-медийна лаборатория на ДС, която нищо чудно скоро да натрапи на малоумния народец бандита Трактора за пореден спасител и „оправител“! А пък братя Галеви нищо чудно да бъдат назначени за Патриарх и за помощник-Патриарх когато се спомине светиня му! (Дано ми прости Господ за тия грозни думи, но Бог всичко разбира!)

Но хубавото все пак е, че подобни случки, събития и симптоматични факти показват едно: че медийния мит за „десния Бойко“ рухва пред очите ни всеки ден. А това е предпоставка все повече съзнания да се очистят от него и да прогледнат за истината.

 

 

 

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване