07/07/12 06:02
(http://socialevo.net/)

K2Web или 2 дни приключение с панда, пингвин и две котенца

K2Web или 2 дни приключение с панда, пингвин и две котенца

На 5 и 6 юли в Интерпред се проведе една набираща популярност обучителна програма K2Web – Ключ към мрежата. Аз бях там, защото, както вече разбрахте, съм автор на месец юни на SocialEvo и на мен се пада честта да опиша тези два дни, прекарани между големи имена в областта на дигиталния маркетинг, гурутата на българската Facebook общност и PR специалисти. Тежко звучи, нали? Но това са едни забавни хора, чиито материали съм чела и препрочитала, а сега имах удоволствието да чуя на живо. След това въведение ще ви опиша какво се случи.

Ден 1-ви започна с Павел Хаджиев и лекцията “Мисия ИТ кариера” – Неговите съвети като Кариерен консултант в JobTiger.bg и съавтор на книгата “Мисия моята IT кариера“ със сигурност ще помогнат на всеки, решил да смени работата си. Той потвърди и моето мнение, че поведението ни в социалните мрежи може и да помогне, но може и много да навреди, така че наистина внимавайте какво коментирате и какви снимки качвате. Също така каза, че е важно да попълним в CV-то си дори с най-незначителните награди. “Скромността краси човека” не важи в търсенето на работа.

След него Ален Попович от Social Мe говори за Маркетинг и комуникация в социалната мрежа Facebook, как да използваме успешно новите бизнес страници „Timeline“. Най-често срещани проблеми при изграждането и поддържането на фен страници. Теми, разисквани много, но като кратко обобщение Ален каза и неписаното правило: “Ако сте темерут в живота, сте темерут и в мрежата”. И с това съм съгласна. Според наблюденията му 90% от бизнесите в България, които присъстват във Facebook, не знаят как да го използват. И още един от безценните му съвети: “Експериментирайте с Facebook – трябва да намерите това, което работи най-добре за вас, и да го използвате. Не трябва да забравяме и Google+ – очаквайте изненади скоро от мрежата” – бяха едни от заключителните думи на Попович.

Третият лектор беше Огнян Младенов – основател и собственик на агенция SEOM. Неговата лекция за пандата, пингвина и новостите от областта на SEO – тема, много популярна от известно време. Не мога да пиша по темата, но ми направиха впечатление някои негови изказвания, които ще споделя с вас: “Ако искате да продадете нещо, дръжте се като експерти – давайте мнение и коментирайте, но не само с едно изречение – бъдете наистина различни.” По въпроса за Google: “Te следят около 200 социални медии – или поне за толкова си признават. Tрябва да има връзка от вашия сайт към социалните мрежи, защото присъствието ви там е от значение.” Ами да, както вече знаете, светът се върти около социалните мрежи. Всички са там.

Последният лектор, но не последен по важност, беше Станислав Димитров – SEO специалист в Hop Online, който говори за Дигитален маркетинг в ерата на Google. Полезни инструменти и работещи решения от Google за всеки бизнес. Представи ни новите опции на Google analytics и колко могат да ни бъдат полезни. Полезно е и за проследяване на трафика от социалните мрежи. Много добри съвети за Google places и специално разработено, удобно и полезно за хотелите, Google finder hotel -разгледайте го и може да ви бъде много полезно следващия път, когато сте в непознат град.

Официална церемония K2Web Награди и наградите на Класацията на българските Facebook страници започна с една много добра новина – кампанията на Константин Бъчваров, helpigor.net, приключи успешно и беше много вълнуващ момент, когато самият Игор и съпругата му лично благодариха на всички взели дейно участие в проекта.

След това бяха раздадени следните награди:

Кампания в социалните мрежи – Explore midnight нa Finlandia Bulgaria

Facebook страница на Бизнес, фирма, организация – 100 овце

Facebook страница на Продукт, услуга – Jack Daniels Bulgaria

Facebook страница на Кауза, общност, идеална цел – Заедно срещу насилието над животните

Facebook професионална група – Маркетинг и уебмастерство

Facebook приложение (application) за игра/промоция – Nivea България и приложението “Фен на месеца”

Българската facebook страница на 2012 г. - Jack Daniels Bulgaria

 

Tри специални награди на K2Web:

Facebook Influencer – Ален Попович

Social Media уебсайт – Нова телевизия

Маркетинг блог – блогът на Борис Луканов

Подобни статии:

  1. На 5-6 юли 2012г. ще се проведе „K2Web“
  2. Готови ли сте? K2Web e три бизнес събития в един общ двудневен формат
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване