07/07/12 15:12
(http://socialevo.net/)

Twitter ще ни помагат в изписването на ключовите думи при търсене

Преди няколко дни Pankaj Gupta, който оглавява екипа, движещ системите за персонализация и препоръки на Twitter, публикува това съобщение в социалната мрежа:

Така постави наистина високи очаквания за предстоящите нововъведения. Те станаха известни днес. Twitter се доказаха като социалната мрежа, която разпространява информация и е ценен източник на такава, при това в реално време. За да затвърдят това, те представиха „#Discover“ – своята идея за това как можем по-лесно да се ориентираме във всичко, което се случва около нас в Twitter. На фона на „#Discover“ нововъведенията действително не са нищо особено.

Всъщност новото, което ни предлагат Twitter, е подобрено търсене, част от което е автоматичното допълване на думите, които изписваме в търсачката. При мен тази възможност все още не е достъпна, затова ще използвам техния пример:

Казано с други думи, търсенето в Twitter поумнява и заприличва на това, което ни предлагат Google. Освен че ще доизписва вместо нас думите, които започнем да въвеждаме, то ще дава препоръка за търсене, дори ако сме сбъркали някоя буква. Най-интересни ще са резултатите. Twitter ще използват информацията от съобщенията в социалната мрежа, за да ни дадат още по-богат поглед върху дадена тема благодарение на връзката между използваните от различните потребители ключови думи.

Търсене, което ще ни дава препоръки за други свързани ключови думи и може да извежда съобщенията по темата, които наши приятели са публикували, звучи просто и удобно. Да, не е нищо впечатляващо, но пък с времето може да се окаже наистина полезно. Аз използвам предимно TweetDeck, в който съм заредил около 15 колони с ключови думи. Новите неща обаче могат да ме накарат да използвам от време на време и twitter.com. Нововъведенията засягат Twitter за iOS и Android, така че нищо чудно да огреят и другата рожба на Twitter – TweetDeck.

Снимка: Twitter

Подобни статии:

  1. Twitter и социалното търсене на Google
  2. Какво е Twitter? Отговорите дава Джак Дорси
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване