07/09/12 08:29
(http://www.bivol.bg/)

Борисов: "Аз този Мишо Бирата не го познавам"

mmbb

Вчера Бойко Борисов заяви в интервю за Politikat, че не познава Михаил Михов, известен още като Мишо Бирата.

“Аз примерно си спомням много добре как казах няколко нецензурни думи, които ги нямаше в записа. Помня го като ден-днешен. Това беше свързано с това, че президентът (Георги Първанов – бел.ред.) ми се обади и каза, че митничарите правят безобразия. И с няколко леки пипания, разговорът придобива съвсем друг характер. Но помня една голяма ругатня по линия на президента, която я нямаше в записа. Защото, от това става ясно, че той ми се е обадил и всъщност… аз този Мишо Бирата не го познавам. Точно обратното, той дава на БСП масите, столовете по бирфестите на Бузлуджа. Това всички го знаят. Той (Михаил Михов – Мишо Бирата – бел.ред.) си беше приятел ан Първанов, на Румен Петков. Вътре няма още няколко реплики, които вече не си спомням. Но по-важният факт е, че няма нито едно последвало обстоятелство – неизвършена проверка или прикрито, или каквото и да било. Проверката си е направена, протоколирана. Няма никакво последствие, освен за мен – шамарът, публично, който получих, заради това, че съм се намесил в нещо, което нямаше как да не реагирам като президента ми се обади. Не е правилно, не е трябвало да го правя, но Първанов ме помоли и аз съм си такъв – всеки човек си има своите грешки – аз реагирах и се обадих на Танов, прекрасно знаеки, че телефонът на Танов е под контрол.”

Биволъ потърси и откри две събития, на които Бойко Борисов и Михаил Михов са присъствали заедно.

Дарик Радио 17 февруари 2009 г.

В София вече пристигнаха президентът на ФИБА Европа Джордж Василакопулос и генералният секретар на европейската централа Нар Занолин. Двамата, заедно с президента на БФБаскетбол Михаил Михов ще се срещнат на кафе с председателя на ДАМС г-жа Весела Лечева, а в 18,30 часа тримата ще гостуват на кмета на София г-н Бойко Борисов.

Sportal.bg 28 септември 2010

Министър-председателят Бойко Борисов и президентът на БФБаскетбол Михаил Михов днес откриха  официално помощната зала на новия спортен комплекс в столицата - спортната зала на комплекс "4-и километър". По време на събитието шефът на баскетцентралата връчи на премиера екип с номер 13.

Вижте видеото, в което Бойко Борисов дружески разговаря с напълно непознатия за него Михаил Михов, който му подарява тениска.

В същото интервю Борисов прави самопризнание, че е наредил на Ваньо Танов да прекрати митническа проверка във фабриката "Леденика" и, че е знаел, че телефонът на Танов се подслушва.

Биволъ припомня, че разговорите, станали известни като скандала "Мишо Бирата", са се провели на 12-ти март, петък или 13-ти март събота 2010 г.. Към момента  "Леденика ММ" е с отнет лиценз.

От публичните изяви на зам.-шефът на митниците Антоний Странджев става ясно, че в деня на разговорите във фабриката се е бутилирала произведена преди отнемането на лиценза бира под надзора на митнически служители, които са запечатали инсталацията в 18ч.

Към 20.30 ч. обаче се получава сигнал, че във фабриката е запалено осветлението и се произвежда нова бира. Странджев предупреждава Ваньо Танов и изпраща мобилна митническа група на проверка.

В 21.35 Борисов се обажда на Танов и му нарежда да прекрати проверката, защото е поел ангажимент да не закача Мишо Бирата. Танов от своя страна обещава да държи материалите на своето бюро докато се върне от командировка.

В 21.57 Танов звъни на Странджев, преразказва му почти дословно думите на Борисов и му нарежда да извади проверяващите и да държи при него протоколите от проверката докато Танов се върне в сряда от пътуване в Македония, след което ще умуват какво да правят с тях. Автентичността на този разговор е потвърдена и от Странджев и от Танов.

Както казва и самият Борисов в интервюто, проверката все пак се е състояла и е документирана, въпреки нареждането му да бъде спряна. Това нареждане, за което признава Борисов, само по себе си е закононарушение. След такова самопризнание прокуратурата би трябвало да се самосезира.

Не се знае обаче какво точно пише в протоколите, за които говори и премиерът. Преди няколко месеца Ваньо Танов отказа да ги предостави на Биволъ след запитване по ЗДОИ. Срещу отказа на Агенция Митници е заведено дело пред Административния съд.

Публикувана на 07/09/12 08:29 http://www.bivol.bg/borisov-birata-politikat.html
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване