07/10/12 02:46
(http://socialevo.net/)

Безплатен курс онлайн: Как да търсим с Google

Безплатен курс онлайн: Как да търсим с Google

Как се търси в мрежата? Това май всичко го знаем. Много е просто. Отваряш Google, изписваш думата и търсиш. Просто като бисквитка Oreo, нали? Воала, след малко знаеш отговора на въпроса и имаш тонове инфомация, която да разгледаш. Така, де, днес в света на дигиталните технологии и интернет, въоръжени само с едно мобилно устройство, можем да намерим отговор на всеки един въпрос, който ни интересува, бързо, лесно и навсякъде.

Идеята е, че днес всички можем да търсим благодарение на всемогъщия алгоритъм за търсене на Google. Но търсенето си е цяло изкуство, както и яденето на бисквитки Oreo, и не на последно място за да можем да отсеем „плявата“ от ценното, се изискват опит и майсторство, а това хич не е лесно и трябва някой с опит, който да ни покаже.

Точно в тази посока е и предложението на Google за провеждането на серия от онлайн курсове, които да ни покажат как да търсим успешно в мрежата, ползвайки Google. Подходящи са както за начинаещи, така и за напреднали. А като казахме Google, знайте, че там има много и различни неща – YouTube, Google Groups, Gоogle+, Hangouts. Курсовете ще ни покажат тънкостите за всяко едно от тях.

Самото предложение от Google е за 6 различни курса, всеки от по 50 минути, който ви дава възможност през следващите две седмици да се запознаете с тайните на търсенето в Google. Серията от курсове се нарича „Power Searching with Google“ и ще се води от главния изследовател на Google – Дан Ръсел.

Даниел Ръсел

Ето я и самата програма на безплатните курсове, за която можете да се запишете:

Програмата за безплатните курсове

Накрая на курса ще се проведе изпит и на изкаралите ще бъде даден сертификат от Google. Полезно, нали? Аз се записах, а вие?

Снимки: Google

Подобни статии:

  1. Как да търсим с Google Search като Нинджи /Инфографика/
  2. Нова регистрация в Google? – само ако добавите Google+
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване