07/12/12 01:00
(http://socialevo.net/)

The Social Calendar Dreamers, или как събитията във Facebook заприличаха на календар

The Social Calendar Dreamers, или как събитията във Facebook заприличаха на календар

Обичам моментите, когато хора от различни направления в дадена компания се събират на едно място и от своята перспектива разглеждат дадена идея и работят върху нея. Понякога се случва и в моята работа и резултатите са озадачаващо добри. Не се и съмнявам обаче, че атмосферата в офисите на Facebook в Пало Алто е далеч по-креативна. На подобно събитие с модерното звание „Hackathon“ се ражда идеята т.нар. Events (събития, рождени дни и пр.) във Facebook да се визуализират върху истински календар, така че да е по-лесно да се ориентираш в това, което ти предстои или вече е минало. Може пък идеята да е провокирана от въвеждането на Events в Google+, знае ли човек…

Е, тази идея вече е факт благодарение на труда на групата, нарекла се The Social Calendar Dreamers, и можете да я видите, като натиснете „Events“ в колонката под профилната си снимка. Тя ще ви отведе в по-широка от традиционното страница, където можете да избирате вида, по който се визуализират събитията. Този по подразбиране е под формата на списък – подобно на досегашното, но по-подробно. Отстрани има и формичка с дните от настоящия и следващия месец.

По-интересен, поне за мен, е вариантът събитията да са подредени върху календара. Така бях свикнал на BlackBerry-то, така предпочитам на iPhone-a и на Mac-a. Много по-ясно е и лесно да се ориентираш. В квадратчетата на дните са изписани събитията, на които сте били поканени или сте организирали. Малките снимки отдолу пък показват рождениците.

Поздравления на Facebook за добрата идея! Сега очаквам да дойде iOS 6, за да бъде по-пълна интеграцията между Facebook и iOS. Под BlackBerry OS е лесно да прехвърлиш едно събитие от Facebook в личния си календар на мобилния си телефон. Скоро и на нашите екрани.

А, щях да забравя. Най-забавното е, че иконката на събитията вече отразява точния ден от месеца, в който сме. Досега изписваше само числото „31″, но днес е „12″. Та, пак браво!

Подобни статии:

  1. Социалните мрежи и e-mail маркетингът – царе на събитията
  2. Foursquare за BlackBerry вече и със събития
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване