07/13/12 03:41
(http://socialevo.net/)

Ужасът на петък 13-и! 13 ужасни неща, станали на този ден

Ужасът на петък 13-и! 13 ужасни неща, станали на този ден

WikipediaДенят петък 13-и е наричан още „черен петък“, от незапомнени времена досега продължава да предизвиква у много хора неясното усещане на първобитен страх. На тази дата мнозина са така парализирани от страх, че дори не стават от леглото. Други отказват да летят със самолет, да пътуват въобще, трети отлагат покупката на жилище. Ресторанти и увеселителни заведения остават полупразни. Изчислено е, че на този ден само в САЩ бизнесът губи между 800 и 900 милиона долара, тъй като много хора просто не отиват на работа. А вие суеверни ли сте? Аз не. Синът ми е роден на 13-и, дори 13-я му рожден ден беше в Петък… късмет :) За мен лично няма нищо фатално, ден като ден. А пък понеже е петък, краят на работната седмица, нека се забавляваме с малко факти от фаталния 13-и, случили се през годините и показани в тази инфографика.

Ето и други интересни неща от Wikipedia: Страхът от числото 13 е силен и днес. Повече от 80 процента от небостъргачите нямат 13-и етаж. Много летища пропускат 13-ата писта. Немалко хотели са без 13-и етаж или 13-а стая. Във Формула 1 няма болид с номер 13. Улиците във Флоренция нямат номер 13. 12 и половина или 12А звучи доста по-нестресиращо. Имената на някои от най-известните серийни убийци съдържат по 13 букви. Интересно, нали? Само да добавя, че според сайта тази година е имало 3 месеца с петък 13-и - януари, април, юли. Значи фаталните за някои дни свършиха. Но пък през 2013 пак ще има, но през септември и декември. 

Ето, вижте инфографиката на EGO.tv и сами преценете:

Подобни статии:

  1. Този Facebook профил дали е фалшив, или е истински? Инфографика
  2. „Две неща не достигат на българския онлайн маркетинг – смелост и въображение“ – Галена Иванова
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване