07/19/12 19:23
(http://ivo.bg/)

Симбиозата между комунизма и нацизма лъсна в оценката за атентата край Бургас

Атентатът в Бургас рани кърваво представата за България като остров на спокойствието за израелски граждани. Той обаче поставя също пръст в раната за симбиозата между кафявите и червените антисемити, които си живуркат в другарска симбиоза.

В сайта на самопровъзгласилия се за ментор по въпросите на антикомунизма Георги Ифаниев (стажант по журналистика на баща ми в комунистическия вестник „Вечерни новини“ от времето на НРБ), могат да се видят класически примери на внушения на омраза срещу евреите. Там Ифандиев твърди, че евреите сами са си унищожили сънародниците при атентата в Бургас, защото имали полза.

Геносе Ифандиев явно живее в собствен свят, в който ползата е по-важна от всякакви идеали, принципи, емоции, традиции, човещини…

Няма да го цитирам.Желаещите сами могат да си намерят в интернет нацистките откровения на този антисемит. Просто спазвам конституцията, която забранява разпалването на омраза на етническа и религиозна основа.

Цитирам обаче типичното съвпадение на гледната точка на български антисемит с руските му комунистически подобия, общото между които е „широката душа“ в тесния смисъл на примитивния шовинизъм с комунистически метастази.

Запознайте се с трактовката на руския комунистически орган „Правда“, която по нищо не се различава от гледището на Ифандиев с въпроса, риторичен по внушението на комунистическия руски орган, дали пък Израел не стои зад атентата в Бургас:

“Уби ли Израел собствените си граждани в България, за да атакува Иран? Отговор на този въпрос търси в свой коментар руският вестник „Правда”.
Смъртта може да застигне израелските граждани навсякъде по света. Най-вероятно това беше посланието, което терористите изпратиха до света, когато взривиха автобус с израелски туристи в българския курорт Бургас. Не е случайно, че атаката беше извършена в България. Нещо повече, атентатът съвпадна с годишнината от бомбеното нападение в Буенос Айрес, допълва Фокус.
Политиката, която Израел и САЩ провеждат в Близкия изток, превръща израелците в заложници.
Някои анализатори посочват, че атаката може да послужи на Израел като причина за директен удар срещу Иран. Най-крайната версия е, че Израел може да е пожертвал собствените си хора за това.
Израел е като притиснато в ъгъла животно, след като президентът Барак Обама публично предложи да се ревизира изходът от Шестдневната война и да се обсъди връщането на страната в границите от 1967 година. Притиснати в ъгъла, животните може да извършат безумни действия, пише изданието.” ( actualno.com)

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване