08/05/12 03:00
(http://socialevo.net/)

Изпращайте истински пощенски картички от мобилния си телефон!

Изпращайте истински пощенски картички от мобилния си телефон!

Колкото повече снимки от красиви места качвам в социалните мрежи и изпращам по имейл, толкова по-приятно се чувствам, когато в ръцете си държа истинска пощенска картичка. Последно такава изпратих от Инсбрук. Всъщност предпоследната беше от там.

Защото по препоръка на приятел си свалих Postagram – едно интересно приложение, което обещава, че от моя снимка (от албума със снимки на телефона, от Instagram или Facebook) ще направи картичка и ще я изпрати на желан от мен адрес. Избрах си кадър, написах „Поздрави от Шабла!“ и въведох адреса на майка ми и баща ми.

След три седмици, колкото обещаха и Sincerely, създателите на Postagram, картичката бе пристигнала на местоназначението. Както виждате, съобщението може да е на кирилица. Хартията е качествена, а снимката може лесно да се отдели от картичката и да се сложи в албум например. Получателят й пък може да сканира „марката“ (по-приятелското име, което Sincerely са дали на QR кода в долния ляв ъгъл на картичката) с Postagram на своя мобилен телефон и така ще я получи и в дигитален вариант. За награда има и един допълнителен кредит.

Не знам каква инфраструктура стои зад изпълнението на идеята, но със сигурност работи чудесно. Можете да свалите Postagram безплатно за iOS и Android и да пращате картички от всички краища на света. При това първите пет са безплатни за кратък период от време, така че побързайте! Иначе самите те не са много скъпи – с най-евтиния пакет излизат по $0.99 в рамките на САЩ. Ако ще пътуват към друга държава, цената пък е $1.99.

Вижте и това кратко видео за Postagram:

http://www.youtube.com/watch?v=Y9HHiZnDnFw

Подобни статии:

  1. Все повече хора влизат в социалните мрежи през мобилния си телефон
  2. Този Facebook профил дали е фалшив, или е истински? Инфографика
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване