08/05/12 13:41
(http://www.azcheta.com/)

Поетически двубои: Въпрос на чест и достойнство, а не оцеляване

Определението е на Иван Сухиванов – участник в предстоящия седемнадесети трубадурски двубой, който ще се проведе в Бургас на 8 август (сряда) от 19 часа на лятната сцена на „Охлюва”. Сухиванов, преподавател в Бургаския свободен университет и писател, заедно със своя секундант Манол Манолов, ще се изправи срещу Иван Брегов със секундант Елица Мавродинова. Младият Брегов получава признание за творчеството си още на 16 години от конкурса „Веселин Ханчев" и оттогава е бил лауреат на множество литературни надпревари.

Самата битка ще протече в четири тура: в първия поетите ще представят себе си чрез най-доброто от творчеството си в рамките на 15 минути, a във втория ще имат шанса да дискредитират съперника чрез слабите му творби. След края на втората част публиката ще има възможността да се включи, предлагайки тема, по която поетите да пишат в продължение на 20 минути.

В третия тур участие вземат и секундантите. Те ще разполагат с 10 минути да защитят своя поет и да нападнат другия. В последния четвърти тур поетите ще разполагат с 5 минути да прочетат написаното. Публиката гласува след всеки тур за своя любим поет, а победителите се обявяват накрая, след изчисляване на резултатите.

Водещ на двубоя ще бъде Петър Чухов, който с проекта цели да събере на едно място талантливи автори, които остават неизвестни за читателите, заради малкият шанс те да се срещнат по различни литературни четения, както и да разберат един за друг от страниците на периодичните издания.

Събитието е в рамките на летния фестивал „Четящият човек“, организиран от „Хеликон“ с подкрепата на община Бургас.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване