08/09/12 11:52
(http://socialevo.net/)

Как да подсигуриш своя Google профил с 2-Step Verification процеса

Как да подсигуриш своя Google профил с 2-Step Verification процеса

Неприятната случка, в резултат на която Мат Хонън загуби информацията на своите iУстройства и лаптоп, предизвика бързо осъзнаване у Apple и Amazon – и двете компании ще повишат мерките за сигурност. Не е зле обаче да помислим и за собствената си сигурност. Тази статия на ReadWriteWeb ми напомни за 2-Step Verification процеса на Google.

Като повечето ефективни решения и той е супер прост – освен своята обичайна парола трябва да въведеш и още нещо. В случая това „още нещо“ е един 6-цифрен код, който Google ще изпратят на мобилния ти телефон, когато се опиташ да влезеш в профила си от непознат компютър. Ако пък някой друг е решил да влезе в профила ти, това ще осуети опита му.

2-Step Verification се активира лесно

2-Step Verification се активира лесно. Щракаш върху профила си някъде в Google, в Gmail например, и отиваш на „Account“. От лявото меню избираш „Security“. Срещу „2-step verification“ даваш Edit и след това следваш стъпките – даваш телефонния си номер, който Google вероятно вече знаят заради профила ти в Google+, получаваш кода, въвеждаш го и си готов. Това е всичко.

После опитваш да влезеш през друго устройство и след като въведеш потребителското си име и парола, ще се появи този екран:

После опитваш да влезеш през друго устройство и след като въведеш потребителското си име и парола, ще се появи този екран

Понякога не е зле да разчитаме на подобни мерки за сигурност, които могат да ни спестят излишните главоболия. Ето едно обяснително видео от Google, в което се разискват и други възможности, като например допълнителен номер, Backup кодове и пр.:

http://www.youtube.com/watch?v=zMabEyrtPRg

Подобни статии:

  1. Барак Обама с профил и в Google+
  2. Google пуска своя кола преди 2020-та
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване