08/27/12 03:05
(http://socialevo.net/)

Какви са приложенията на NFC технологията според RIM

Какви са приложенията на NFC технологията според RIM

Благодарение на NFC (Near Field Communication) технологията мога да плащам и без да вадя кредитната си карта от портфейла – просто го доближавам до ПОС терминала в 100 гр. сладки или Subway например, пък и в OMV също. Отстрани изглежда странно, но силно се надявам, че съвсем скоро няма да е така, защото NFC има ужасно много приложения. Безконтактните и мобилните плащания (за които ще си говорим пак скоро) са само една от възможностите.

Всъщност NFC позволява обмена на информация между две устройства на малки разстояния. RIM са сред най-активните играчи в това поле. Четири от техните умни телефони вече разполагат с NFC функционалност. Сред другите производители на пазара са Samsung (и Google покрай тях), Nokia, LG… И Apple, ако слуховете се окажат верни.

И като си говорим за NFC, си представете, че зад QR кодовете (които предизвикват толкова спорове и учудени погледи) по рекламните плакати се крие NFC чип. Приближавате телефона си до него и отваряте за секунди интерактивна страница с повече информация, игра, форма за контакт или нещо далеч по-оригинално. Няма нужда да сканирате QR кода или да правите нещо повече от това просто да доближите телефона си.

Или сте на път и си резервирате стая в хотела от мобилния телефон. След това няма нужда да минавате през рецепцията – заставате пред вратата на апартамента, който сте запазили, доближавате телефона и ключалката изщраква. На следващия ден обикаляте по магазините. Нямате нужда от кредитни карти, но не са ви необходими и картите за отстъпка в магазините, които посещавате редовно, защото и те вече са интегрирани в телефона ви. Портфейлът ви е много по-удобен за носене, но предимствата на NFC далеч не се изчерпват с това. Всъщност има голяма вероятност тази технология да промени почти всички аспекти от нашия живот. Вижте интервюто с Geoff MacGillivray в блога на RIM по темата.

Подобни статии:

  1. Потребителите не познават достатъчно добре NFC технологията
  2. Бизнес Страници и Лични Профили в Google+ какви са разликите?
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване