08/30/12 14:38
(http://aym.pressclub.bg/)

Епизод 10 с Росен Босев

rosen_bosev

Изборът на нов състав на Висшият съдебен съвет ще разискват в Епизод 10 на "Гневни Млади Хора" водещият Росен Босев и съдията от Софийски районен съд Владимир Вълков. Теми, които ще обсъждат Росен и съдия Вълков:
  • ВСС и независимостта
  • Проблемът “Натовареност в съдебната система”
  • Кадрово и ресурсно обезпечаване на съдилищата
  • За отговорността на магистрата
* * * Владимир Вълков е съдия в Софийски районен съд и кандидат за член на Висшият съдебен съвет от квотата на съдиите. Съдия Вълков има повече от 17 години юридически стаж. Той постъпва на работа като районен съдия в Софийски районен съд след решение на ВСС на 9.09.1998 г. През декември 2004 г. ВСС повишава съдия Владимир Григоров Вълков  - съдия в Софийски районен съд в ранг "съдия в окръжен съд". Последната атестация на Владимир Вълков му е връчена на 17 юни 2008 г., като работата му е оценена със 75 точки и „Добра” оценка. Помощната атестационна комисия поставя комплексна оценка „Добра” - 80т., която е намалена с 5 т. от Комисията по предложенията и атестирането (КПА) към ВСС, заради липсата на проверки от Инспектората към ВСС. С Решение от 24.07.2008 г. ВСС определя на съдия Вълков комплексна оценка от атестацията „Добра”. Съдия Вълков подава възражение към дата 30.06.2008 г., което е частично удовлетворено. В него Владимир Вълков оспорва точките по критерия „Спазване на сроковете и уточнява, че за периода ноември 2005 – февруари 2006 г. е разгледал и постановил 18 бр. решения по административни дела, които не са отразени статистически. Относно критерия „резултати от проверките на ИВСС” той изразява възражение във връзка с това, че липсата на проверка от Инспектората не следва да е основание за намаляване обективно на точки при  атестацията. Според становището на административния му ръководител към момента на атестацията съдия Николай Маджаров съдия Вълков показва много добра теоретична подготовка и способност да прилага на практика знанията си при разглеждането на делата. Следи измененията в законодателството и съдебната практика. Според Маджаров той се ползва с уважение и авторитет сред колегите си, постановява съдебните актове в срок, не допуска пропуски и нарушения и не е наказван дисциплинарно. В Акта от планова проверка на ИВСС в Софийски районен съд, Първо гражданско отделение, към дата 15.02.2010 г. съдия Вълков е посочен като един от двамата съдии в Първо ГО, обучени в медиаторски техники по програма „Спогодби” към СРС. Съдия Вълков е участвал в Комисия по управление на делата в СРС. На доброволни начала е организирал и провеждал наказателни процеси с участието на деца във всички процесуални роли, като по този начин активно е работил за възпитаване на правосъзнанието и повишаване на информираността за съда.

Съдия Вълков за продължителен период работи по проблемите на натовареността на съдебната система и е включен в работна група към Комисията по анализ и отчитане степента на натовареност на органите на съдебната власт на ВСС.

Източник: http://judicialprofiles.bg
 Очакваме ви тази неделя, 2 септември, от 18.30 ч. Излъчваме на живо тук: http://aym.pressclub.bg/live
Публикувана на 08/30/12 14:38 http://aym.pressclub.bg/headline/20120830/topic-365
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване