09/01/12 03:00
(http://socialevo.net/)

Как да намерим наркотици с Google

Как да намерим наркотици с Google

Колкото и интересно да ви звучи тази статия, искаме да ви предупредим още от самото начало, че не смятаме да ви показваме начин за това в България, а да анализираме случай, който има място в световната мрежа. Става въпрос за това как можете да потърсите спокойно наркотици в Google и да попаднете на напълно релевантни резултати. Онлайн изданието ABC Ballarat ни описва именно такъв случай.

След като решите да си потърсите екстази в Google, единственото, което трябва да направите, е да напишете ключова фраза „buy ecstasy“ и да разгледате резултатите. Ще се учудите, но в SERPs се показват страници, които наистина дават реален доставчик на гореспоменатия наркотик. Още по-учудващо е, че там ще намерите телефон, Skype и имейл за контакти с въпросното лице. В повечето случаи обаче резултатите са трудни за проследяване от органите на реда в различните държави поради анонимни мрежи или сървъри, които не отговарят на реалното местоположение на „търговците“.

Оказва се също така, че социалните мрежи също имат основен принос за това. Хората, продаващи различни опиати и други наркотични вещества, използват основно Facebook с фалшиви профили, за да могат да се свържат с потенциални потребители. Там се разменят контакти и дори договарят малки сделки. Доскоро властите напълно подценяваха този вид канали за разпространение на дрога, но в последно време започват да се присещат и поставят под сериозен контрол Facebook, Twitter, Google+ и други социалки.

Направихме си малък експеримент и се оказа, че в България също можете да попаднете на подобни случаи, използвайки търсещи машини. Резултатите, разбира се, в повечето случаи са с цел шега и не са реални, но ако човек бъде малко по-търпелив и знае как правилно да си служи с филтри и знаци, може и да успее спокойно да намери това, което търси. Все пак на този етап няма подобни реални случаи у нас.

Снимка: Socialevo

Подобни статии:

  1. Как да намерим най-добрите SEO-та в света
  2. Новата социална търсачка на Google – Search+Your World
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване