09/18/12 03:00
(http://socialevo.net/)

Дали е мъртва Google+? Google пък купили и Snapseed!

Дали е мъртва Google+? Google пък купили и Snapseed!

Въпросът, който вълнува повечето от нас, е дали да ползваме Google+. Защо да го ползваме, при положение че повечето хора са във Facebook? Фактите говорят, че там има над 950 милиона потребители. А колко са те в Google+? Като отида там, нямам с кого да си споделям информацията. Много е скучно.

Тези въпроси и доводи ги чувам постоянно. Основната причина за тях е, че се опитваме да сравняваме Google+ с Facebook. Всъщност възможно ли е и има ли смисъл? Можем ли да ги съпоставяме? Необходимо ли е? Има една много добра статия в TechCrunch от Drew Olanoff, която ви препоръчвам да прочетете. Тя дава много добри отговори на въпросите защо Google+ има бъдеще и защо трябва да сме там. Силно ви я препоръчвам.

Но най-важното от нея е, че:

Google+ не е „социална мрежа“, това е платформа, за да се социализират всички продукти, които Google в момента предлага, като Drive, Search и YouTube.

Напълно съм съгласен. Глупаво е да се сравняват Facebook и Google+. Те са различни социални мрежи. В тази връзка е хубаво да спомена, че днес Google публикуваха официални данни за растежа на Google+. От тях е видно, че Google+ бележи ръст. Да, не спира да се развива и причината за това е, че Google+ e платформа, която подпомага всички останали продукти на Google. А няма спор, Google e гигант, който има много и различни продукти.

Ето и някои данни за Google+, които споделя Vic Gundotra днес: 

- Над 400 милиона ползват Googe+;
- Google+ стартира преди малко повече от година;
- Над 100 000 000 активни потребители месечно ползват Google+ (Десктоп и мобилни).

Данните говорят сами. Да, Google+ се развива, и то главоломно. Google+ е като паяжина, която обхваща всички продукти на Google и ги прави все по-добри, по-свързани и най-вече по-социални. Ако ползвате продуктите на Google, сте забелязали разликата, нали?

Google+ е като паяжина, която обхваща всички продукти на Google и ги прави все по-добри, по-свързани и най-вече по-социални.

В своя пост Vic Gundotra споменава и още нещо интересно. Към Google се присъединява и компанията Nik Software. Компанията е известна сред професионалните фотографи със своите професионални приложения за обработка на снимки като Capture NX и серията Efex Pro. Де факто се закупува и програмата Snapseed, на която Google възлагат много надежди. Една много добра покупка, която е и индикатор за продължаващата битка за надмощие при мобилните устройства, и по-точно позициониране и заемане на стратегически позиции. Битката все още предстои.

Snapseed е програма за снимки. Мобилни снимки. Заснемане, редактиране, споделяне. Всичко това от мобилно устройство, iPad, iPhone, iPod touch, Mac и Windows. Звучи ли ви познато? Конкурент на Facebook и Instagram? Досега Google няма такава програма аналог на Instagram за мобилните Android-ски устройства, така че Snapseed запълва една празнина в арсенала на Google.

Досега Google няма такава програма аналог на Instagram за мобилните Android-ски устройства, така че Snapseed запълва една празнина в арсенала на Google.

Да, така e. Snapseed е една превъзходна програма, която ще увеличи още повече предимството на Google+ при снимките. То и досега те са превъзходни. Честно казано, снимките в Google+ са големи, с по-добро качество и се съхраняват по-лесно. С тази програма Google вероятно целят да направят боравенето със снимки още по-добро и приятно. А и ще привлекат и професионалните фотографи към Google+. Упс, грешка, те СА там отдавна, и то най-вече заради предимствата на Google+ при показването на превъзходни снимки, споделянето им, коментирането и създаване на специализирани кръгове на определена тематика, каквато е фотографията. Погледнете само, почти всички най-известни фотографи са в Google+ и са много доволни. 

Снимки: Snapseed

Подобни статии:

  1. Дали брандовете нарастват по бързо в Google+, отколкото в Twitter
  2. Банерите: широко използвани, но дали са привлекателни за интернет потребителите?
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване