09/20/12 03:00
(http://socialevo.net/)

Загорка пуска „110 български постижения на световно ниво“ във Facebook

Загорка пуска "110 български постижения на световно ниво" във Facebook

От днес „Загорка“ пуска приложение във Facebook, което съчетава история, маркетинг и забавление и дава възможност за пътешествие до „Светът на Загорка“.

На 20-и септември стартира приложение във Facebook с името „110 български постижения на световно ниво“. Основната цел e под формата на игра да бъдат събрани на едно място 110 документирани български постижения, които са със световна слава и значимост. Всеки потребител над 18 години може да участва, като хареса страницата „Светът на Загорка“ и приеме приложението. Платформата е изградена на базата на генерирано от потребителите съдържание (UGC – User Generated Content). Концепцията е разработена съвместно с агенция Ilyan.com и е вдъхновена от 110-ата годишнина на Загорка.

Целта на кампанията е да мотивира потребителите да активират любознателния си дух и да създадат заедно колекция от 110 значими български постижения.  Приложението е създадено така, че да бъде лесно за ползване както от участниците, така и от гласуващите техни приятели. Всеки регистриран ще има собствен профил, чрез който да може даде до 3 предложения в  следните 11 категории: Изкуство, История, Храни и напитки, Архитектура, Медицина, Наука, Техника, Спорт, Музика, Икономика и Други.

Предвидени са 110 награди, а един от участниците ще спечели пътешествие до музея на бирата „Светът на Загорка“ и ще може да сподели изживяването с 10 свои приятели.

След края на инициативата ще бъде създадена дигитална книга, която да увековечи 110-те български постижения на световно ниво и да ги запази като ценен спомен за феновете, приели предизвикателството. На едно място ще бъдат събрани 110 повода, заради които можем да се гордеем, че сме българи.

На едно място ще бъдат събрани 110 повода, заради които можем да се гордеем, че сме българи.

 

Характеристики на приложението:

Кампанията 110 български постижения на световно ниво ще протече на фен страницата на „Светът на Загорка“ и представлява Facebook приложение, което позволява да се създава потребителско съдържание. Самото приложение обхваща няколко различни модула, свързани помежду си. Най-интересните сред тях са:

модул за генериране на постижение – там потребителят попълва текстове на кирилица (модулът не позволява въвеждане на латиница), качва изображение и заглавие на постижението;
модул за одобрение на постижение – потребителят създава съдържание, което се управлява през административен панел от администратор на кампанията. Цялата информация, достъпна във  Front end-a, минава през одобрение;
модул за гласуване – изграден е под формата на галерия и позволява всяко постижение да бъде разгледано и харесано от потребителите;
- модул за теглене на печелившите – разработен е механизъм, който позволява всяко предложение, събрало над 10 гласа, да участва в томбола за награди.

Всеки потребител има свой профил. Така той проследява какъв е статусът на предложението, което е качил, и колко събрани гласа има за него. Към всяко предложение има уникален линк за гласуване, който участникът може да споделя със своите приятели. Целта е да се генерира „вирусно“  разпространение.

Приложението е иновативно като програмно решение. Изградено е на версия PHP 5.3 и стъпва на един от най-популярните и производителни PHP frameworks – Yii, – който включва в себе си функции като MVC, DAO/ActiveRecord, EDP.

Снимки: Загорка

Подобни статии:

  1. Днес стартира конкурс Български награди за уеб 2012
  2. LinkedIn пуска приложение за Windows Phone
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване