10/08/12 03:00
(http://socialevo.net/)

Nest – умният термостат

Nest – умният термостат

Преди по-малко от година компанията Nest Lab разработва своя първи термостат. Той е различен, модерен и работи изцяло на нов принцип. Учи се от вас и вашето ежедневно потребление на енергия. Година по-късно Nest Lab са готови с второто си предложение.

С 20% по-тънък, изцяло стоманен корпус и пръстен за регулиране Nest отразява стената, на която е монтиран, и така се слива с нея, което го прави почти незабележим. С обновен софтуеър, който е достъпен и за собствениците на стария модел Nest, термостатът вече е съвместим с 95% от нисковолтажните системи за охлаждане и затопляне. Енергийно ефективните системи се нуждаят от специални контролери, които да пестят енергия и същевременно да осигуряват комфорт. За да получите най-доброто от своята система, както и да спестите енергия, Nest Lab са разработили системата Match. Благодарение на Auto-Away™ и Auto-Schedule™ термостатът се учи на вашите навици и създава график заедно с вас. Той знае точно кога ще се приберете, за да загрее/охлади къщата предварително, както и кога да се изключи, когато обитателите напуснат дома си. Допълнителна екстра е и това, че вече спокойно можете да контролирате термостата и дистанционно чрез браузъра на своя компютър или специално разработените приложения за iPhone, iPad и Android.

В момента новият модел е в предварителна продажба на сайта на компанията – www.nest.com. Цената му е $299. За съжаление разпространението му засега е само на територията на САЩ и Канада.

Снимка: Nest

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване