10/08/12 12:10
(http://www.azcheta.com/)

Силата на липсата - бестселърите на "Книга за теб" за септември

Нищо не разбужда любопитството така, както липсата на нещо. В случая, „Шантарам” на Грегъри Дейвид Робъртс спечели много именно от това положение. Изчерпването на тиража миналия месец подейства като рекламна кампания върху поръчките – трупаха се като очаквания първи сняг. И така изстреляха книгата до първо място в нашата класация за месец септември, заслужена позиция на фона на това, че красивата индийска история на практика всеки месец присъстваше в челото.

На второ място отново се позиционира световният феномен „50 нюанса сиво”, която може да води във всички класации навсякъде, но при нас не съумява да спечели, въпреки че също беше известно време без налични бройки. Миналия месец те бе победена от „За любовта и други демони”, която натрупа повече поръчки само за 4 дни, а този месец страстната история на Маркес успя да стигне само до трето място.

За септември – толкова, а октомври започна повече от ударно с куп предварителни поръчки за дългоочаквания трети роман на Карлос Руис Сафон „Затворникът на Рая”, продължение на страхотните „Сянката на вятъра” и „Играта на ангела”. Веднага след нея се позиционира и фантастичният „Левиатан” на Скот Уестърфийлд, който също ще излезе до седмица. Равносметката за месеца ще направи обаче след няколко седмици.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване