10/25/12 03:00
(http://socialevo.net/)

6 стъпки за популярна Facebook страница

Чувате за нов продукт. Виждате рекламата по телевизията. Може би в списание или от приятел. Какво е първото нещо, което правите? В огромен процент от случаите търсите страница във Facebook. След като социалната мрежа вече е навсякъде с нас – у дома, на работа или на разходка – проверявайки профилите си, виждаме ъпдейтите на всички страници, които сме харесали. Уникалността на Facebook е в неговите мобилност и визуална ангажираност.

Ето няколко лесни съвета, които ще ви помогнат в популяризацията и поддръжката на вашата Facebook фен страница. Превърнете ги в ежедневна практика, за да имат дълготраен ефект.

 

1. Поствайте регулярно

Редовното споделяне на новостите около вас, вашата компания или продукт е двигателят на успешната популяризация на страницата ви. Когато някой от феновете коментира или хареса ваш пост, той в по-голямата част от случаите се появява и във фийдовете на неговите приятели. Това означава, че информацията, която споделяте, достига и до хора, които не са харесали страницата ви – една възможност за печелене на фенове. Печелившите цифри са между 3 и 5 пъти на ден в зависимост от тематиката на страницата, която рекламирате. Полезен похват за повече достигнати фенове е и тактиката с репостването. Ето и пример. В 7:30 публикувате линк със съобщение, като след него следва серия от още 3 линка/снимки. След час изтрийте първите два поста и ги публикувайте отново. Така хората, които не са били онлайн в 7:30, ще могат да видят информацията, която искате да споделите. Тази хитрост не е подходяща за случаи, в които новината е с актуалност, по-кратка от 24 часа.

 

2. Степенувайте и редувайте

Доказано е, че над 80% от възприятията ни са на основа визуализация. Затова, избирайки съдържание за постовете си, прилагайте към тях снимки или видео клипове, които ще ориентират феновете ви по-бързо. Виждайки атрактивно изображение, инстинктивно кликваме на бутончето за харесване. Затова Facebook, както и другите социални платформи, основани на визуалното ангажиране, са  медийни феномени. Редувайте ги и с качествени статуси, въпроси или бележки.

 

3. Използвайте Facebook Ads

Бърз, лесен и евтин начин да рекламирате страницата си във Facebook. Трябва само да направите няколко клика. Разбира се, съветите на специалисти и хора с опит в рекламата във Facebook могат да ви помогнат много в оптимизирането на разходите и достигането до правилната аудитория. Не пречи обаче и да опитате сами.

 

4. Вглеждайте се в статистиката

Колкото банално и досадно да изглежда, анализирайки резултатите, които получавате след всеки конкретен пост, можете да придобиете ясна представа какво се харесва на аудиторията ви. Това може да послужи и за отлична база, на която да се изгради успешна онлайн маркетинг стратегия за по-нататъшно развитие.

 

5. Общувайте с публиката си

Търсете конктакт с хората, които обръщат внимание на страницата ви, харесвайки и коментирайки постовете. Не се страхувайте да тагвате хора и да задавате въпроси. Поддържайки страницата, преглеждайте редовно за нецензурни коментари. Това е и от факторите, които изграждат добрия имидж.

 

6. Използвайте пълната гама от функции на социалните мрежи

Синхронизирайте. Facebook, Twitter, Pinterest, YouTube, LinkedIn, Google+, Tumblr, foursquare, Flickr. Това са само малка част от каналите, по които може да достигате до аудиторията си.

Подобни статии:

  1. Как да закачим Pinterest на нашата Facebook страница
  2. Как се поддържа интересът към Facebook страница със сезонен характер?
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване