10/28/12 03:00
(http://socialevo.net/)

SOS, залях си телефона!

Хайде сега всеки, който поне веднъж в живота си е изпадал в прединфарктна ситуация със залят телефон, да си вдигне ръката. Колко пъти, когато сте излизали на кафе с приятели или в заведение и телефоните ви са стояли на масата, се е случвало някой, без да иска, да разлее нещо в близост или върху тях. Започва се едно ровене за салфетки и всякакви попивателни средства и раздигане на всички ценни устройства. С две думи – страшна олелия. Или пък сте на басейн или на пикник в близост до вода, детето ви си играе с телефона и го разнася насам-натам, спъва се и телефонът ви се озовава на дъното. Буквално!

SOS, залях си телефона!

Е, имам добра новина. Вече изобщо не трябва да се стряскате, ако нещо такова се случи. Телефонът ви може и да се удави, но няма да умре! Защото едни добри хора са измислили Liquipel™.

Компанията Liquipel™ се намира в Южна Калифорния и през последните 5 години се специализира в разработването на иновативни покривни технологии. Liquipel™ е патентована технология, представляваща watersafe™ щит. Специален нано слой, който е трудно откриваем с просто око, защитава устройствата от навлизане на течности вътре в тях. Като начало апаратът се поставя в камера, която се освобождава от въздуха и създава вакуум. Следващият етап от процеса е вкарването на специалната Liquipel формула във вид на пара, която създава нано покритието върху телефона.

Следващият етап от процеса е вкарването на специалната Liquipel формула във вид на пара, която създава нано покритието върху телефона.

Налага се да проведете разговор в дъжда? Изпускате телефона в мивката? Трябва да вдигнете телефона, докато сте под душа? Никакъв проблем, говорете си колкото искате, телефонът ви може и да се намокри, но това по-никакъв начин няма да му навреди.

За момента технологията се прилага върху голяма част от телефоните, като например Apple, Samsung, HTC и Motorola. Екип от учени продължава да работи върху възможността да обезопаси и други устройства като компютри и таблети.

Снимки: liquipel.com

Подобни статии:

  1. Само за жени! Как да заредим телефона си елегантно
  2. Заменяме телефона в хотела с iPhone
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване