11/09/12 03:02
(http://socialevo.net/)

Starbucks вече приемат мобилните плащания със Square

Starbucks вече приемат мобилните плащания със Square

Много приятели предпочитат да плащат с банкноти – физическото усещане на парите им дава сигурност. Аз плащам почти навсякъде с карта, но също не ми харесва. Просто вече нямам търпение да я замести мобилният ми телефон. Тази мечта съвсем скоро ще бъде реалност и в България. За мобилните плащания вече се говори под една или друга форма, но това е тема на друга публикация. Важното сега е, че Starbucks и Square официално откриха съвместния си опит да наложат мобилните плащания в САЩ.

Започнаха партньорството си през август, а от вчера то има реално отражение върху бизнеса и на двете компании. Клиентите на Starbucks могат да плащат още по-удобно с мобилния си телефон, а Square се качиха на бизнес сцената с голям и важен партньор и ще демонстрират своята технология и разбиране за опростяване на процесите. Решението се нарича Square Wallet и представлява изключително просто и приятно приложение за iOS и Android. В него си създавате профил и регистрирате кредитната или дебитната си карта. След това отивате в някой от обектите на Starbucks, отключвате плащането с плъзване на пръста върху екрана, там се появява QR кодът, който сканиране на касата. И това е всичко. Почти същото е, както беше и досега в Starbucks с тяхното собствено приложение, с тази разлика, че Square Wallet дава много повече възможности.

http://www.youtube.com/watch?v=NtwyHyIjRAk

Първата от тях е удобството. Тъй като приложението има директен достъп до дебитната или кредитната карта, не е необходимо да следите баланса си или да зареждате клиентската си сметка. Второто е, че съвсем скоро всъщност дори няма да се налага да сканирате QR код, а ще е достатъчно да си кажете името на касиера, който вече ще знае, че сте в заведението, а на екрана си ще е видял вашата снимка. Нещо такова:

http://www.youtube.com/watch?v=D2blzzJoOdE

Square вече работи. Компанията на Джак Дорси, основателя на Twitter, през 2009 г. създаде малка джаджа, която се прикрепя към iOS устройствата на Apple чрез отвора за слушалките. Заедно със специално приложение тя превръща iPhone или iPod touch в ПОС терминал, на който може да се плаща с кредитна или дебитна карта. Така Джак за пореден път предизвика революция, този път в плащанията. Днес малката джаджа се нарича Square Register и се използва основно от малки бизнеси в САЩ. Square Wallet пък е решението за клиентите, които са фенове на новите технологии и искат да ги използват. Square Wallet също вече се прилага успешно, както вече видяхте от горното видео.

През 2011 г. Starbucks предложиха на клиентите си приложение за iPhone, Android и BlackBerry, чрез което те можеха да плащат за кафетата си. Идеята беше проста – заменят предплатените си клиентски карти за QR кодове, вързани към клиентската сметка. Когато отидат до касата, клиентите показват QR кода, изобразен на екрана на телефона им, той се сканира и плащането е готово. Ефективно решение, но не достатъчно удобно.

Днес двете компании обединяват усилия в налагането на мобилните плащания. И докато Google се борят с Google Wallet, ISIS и PayPal действат по собствените си NFC решения за мобилни плащания, Square Wallet придобива формата на платформа, която съвместява мобилни плащания и програма за лоялност, създаваща още повече допирни точки между бизнеса и неговите клиенти. При това не залагат непременно на най-новите технологии, а на отношението, простотата и удобството. Поздравления!

Снимка: Square

Подобни статии:

  1. Starbucks и Square са новата звездна комбина
  2. Ще ги бъде ли мобилните плащания?
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване