11/15/12 03:00
(http://socialevo.net/)

Кой и как ни следи в мрежата [Инфографика]

Кой и как ни следи в мрежата [Инфографика]

Ние сме поколение на интернет маниаци. Влизаме в мрежата през домашния компютър, лаптоп, таблет, мобилен телефон. По всяко време и навсякъде. С всяко влизане оставяме следа и така възниква въпросът дали тя е видима за някого и кой е той. Какво знае интернет за нас, кой и как ни следи в мрежата и това опасно ли е за нас? Можем ли да се предпазим?

Според мен можем. Опасно е само ако не сме подготвени, не знаем какво точно става и какви са възможностите за защита. Вярно е, че събираната информация е и полезна, помага за развитието на мрежата, но все пак изборът дали да се събира такава информация си е наше лично право. Следва сами да решаваме дали да споделяме тази информация, или не. Днес информацията във всичките си форми е ценна и събирането и търгуването с нея е огромен бизнес. Така че важно е да знаете какво можете да предприемете.

За да добиете представа какво точно се случва в мрежата, когато отворите страница, ви давам два примера. Първият е инфографика, създадена от Neil DuPaul и публикувана във Veracode.com, наречена „How Companies are Tracking You on the Web“. А след нея ще ви запозная с една полезна приставка за вашия браузър, наречена „Collusion“, която дава в реално време информация за това кой следи вашата дейност и ви дава възможност да се предпазите, доколкото това е възможно, като спрете изтичането на информация от своя браузър при сърфиране в мрежата.

Ето я и самата инфографика. 

Първият е инфографика, създадена от Neil DuPaul и публикувана във Veracode.com, наречена "How Companies are Tracking You on the Web".

 

На следващата страница ще ви разкажа за „Collusion“.

Подобни статии:

  1. Манията за споделяне на снимки в мрежата расте
  2. Bing добави „гласово търсене в мрежата“ към Xbox
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване