12/02/12 04:00
(http://socialevo.net/)

Какво се крие под елегантната външност на докинг станцията Lumawake

Какво се крие под елегантната външност на докинг станцията Lumawake

На пръв поглед Lumawake наистина е просто още една докинг станция. Дизайнът й е страхотен, модерен и изчистен до последното ръбче, но много ще сгрешите, ако мислите, че с това се изчерпват нещата. 

Екипът, стоящ зад този продукт, го разработва в продължение на години с цел да подобри качеството на живот на хората. Lumawake е много повече от зареждаща станция за вашия iPhone. Тя е снабдена със собствен микропроцесор, многоцветни светодиоди и детектор за движение. Но какво я прави толкова необикновена?

Детекторите за движение засичат вашето влизане в помещението и станцията започва да свети. Така няма да ви се налага да търсите зарядното си в тъмното или да се ударите в някой ръб. Просто следвате светлината, пъхате телефона си в докинг станцията и сте готови. Дори не е необходимо да включвате лампата. Това устройство притежава първата по рода си технология Simulated Sunrise (Симулация на изгрев), която се комбинира с друга функция, наречена Smart Wake (Умно събуждане). Чрез тези две функции вие имате гаранцията, че ще се събудите по естествен начин и в най-подходящия и оптимален момент за това. Без стрес и преспиване. Използвайки инфрачервен сензор и сложен алгоритъм, Lunawake следи цикъла на съня, събира и анализира данните и благодарение на тази информация вие можете да подобрите възстановителния си сън, за да сте оптимално продуктивни през деня. За да се съберат тези данни, не е необходимо да се поставят някакви жици и измервателни устройства по вас или в леглото ви. Всичко е безконтактно, само чрез сензори.

Това устройство притежава първата по рода си технология Simulated Sunrise (Симулация на изгрев), която се комбинира с друга функция, наречена Smart Wake (Умно събуждане).

Ако домът ви е снабден с външни системи за автоматизация като WeMo Belkin и SmartThings, Lumawake се интегрира изключително лесно. Чрез нея осветлението или телевизорът могат да се изключат, ако сте заспали. Сутрин можете да се радвате на първите слънчеви лъчи, защото щорите ще се вдигнат сами, щом системата усети, че сте отворили очи, а в кухнята ще ви чака готово кафе.

Тази докинг станция е напълно адаптивна. Мощният микропроцесор и специално разработеното приложение позволяват на потребителите да проследяват данните за съня, да определят момента на събуждане и да създават персонализирани уведомления, използвайки многоцветни светодиоди, скрити под повърхността на уреда. Потребителите могат да задават цветовете и яркостта за неща като телефонни обаждания, имейли и текстови съобщения. Lumawake може да се използва и като нощна лампа.

Lumawake може да се използва и като нощна лампа.

Докинг станцията е проектирана да работи с всички поколения iPhone и iPod Touch. Процесът на усъвършенстване продължава, тъй като създателите искат да добавят още функции и да развият продукта до по-високо ниво. Стартът на производството се очаква да бъде в началото на 2013 година. При предварителна заявка цената на Lumawake е $149 и може да бъде поръчана от тук. След старта цената ще бъде $199.

 

http://www.youtube.com/watch?v=zttraaZdG2E

Снимки: lumiwake.us

Подобни статии:

  1. Какво ще е времето? Попитайте Netatmo
  2. Какво си мислят хората и какво всъщност е…
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване