12/06/12 04:00
(http://socialevo.net/)

Tinké е лесен начин да следим нивото си на стрес

Tinké е лесен начин да следим нивото си на стрес

Няма как да избегнем стреса. Ежедневието на всеки един от нас е толкова динамично, решенията трябва да се вземат още преди да е изникнал проблем и в повечето случаи нещата са на живот и смърт. Едно от най-важните неща е да не позволяваме на стреса да ни обсеби напълно, да не забравяме, че животът не е само работа и вземане на решения и най-вече да се опитваме да намалим прединфарктните ситуации. Ето защо изобщо не е излишно да имаме уред като Tinké. Предназначението на това устройство е да наблюдава сърдечния ритъм и здравето ни, което, разбира се, включва и нивата на стрес. Компанията Zensorium разработва това устройство като малко компактно допълнение за вашия смартфон, така че да можете да разчитате на него по всяко време и навсякъде. 

За да разясня как работи тази джаджа, ще започна от следния сложен лекарски термин – кардиореспираторно състояние, или консумацията, транспортирането и използването на  кислород от сърцето, белите дробове и органите. То трябва бъде проследявано и наблюдавано, за да сте наясно с своето състояние и да поддържате здравословен начин на живот.

Tinké разчита на оптично-сензорна технология, с помощта на която улавя променящото се налягане на кръвта, циркулираща в пръста на човек, където са закодирани кардиореспираторното състояние и нивата на стрес. Благодарение на тези два показателя всеки месец вие можете да правите мониторинг на здравословното си състояние и по този начин да го подобрите. И това може да се случи благодарение на мобилното ви устройство и приложението Tinké. То предоставя информация за двата основни индекса – Vita и Zen. Vita индексът е персонализиран сърдечен резултат на даден индивид след събиране и анализиране на данни за сърдечния ритъм, ниво на кислород в кръвта и дихателна честота. Zen индексът използва вариациите на сърдечната честота като основа, за да изчисли нивата на стрес.

И това може да се случи благодарение на мобилното ви устройство и приложението Tinké.

Tinké е лесен за използване и е съвместим с iPhone, iPod Touch и iPad. Приложението ви позволява да споделяте резултатите си с приятели, във Facebook (какво ли не споделя човек в днешно време) или с личния лекар. Устройството се предлага в сиво, синьо, розово и бяло и е на цена $119. Това е накратко, но ако искате да разберете повече за това устройство и принципа му на работа, горещо ви препоръчвам да разгледате сайта. А и чисто визуално е много приятен.

Не мисля, че това би гарантирало намаляване на стреса, но поне би ни помогнало да проследим нивото му и да се опитаме сами да си помогнем. 

http://www.youtube.com/watch?v=_s5Ma1H4-Oo

Снимки: zensorium.com

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване