01/13/10 16:51
(http://blog.emyto.net/)

Пак си имам аватар :)

“Нова година, нов късмет”, са казали хората. А на мен пък няколко пъти ми се наложи да обяснявам на хора, които четат блога ми, защо съм (бях) го позарязал. Реално никога не съм го зарязвал, но имаше теми, за които държах да споделя, но все (уж) нямах време и се получаваше някакъв deadlock.
Та, обединявайки двете твърдения, мисля, че новата година е добър повод за ресет и премахване на deadlock-а, т.е. да повиша и видимата активност.

Преди известно време си направих и страничка ТоДо, в която да си отбелязвам нещата, които съм обещал да направя или съм си мислел да направя. Е, дойде момента да започна да драскам разни нещица от там.

Първото, което отдавна силно ме дразнеше – при ъпдейта до WordPress 2.7.1 ми изчезна аватара. Много гадно стои другите хора да си имат аватари, а точно авторът да няма. Все едно съм си гост вкъщи. А и при липса на аватар излизаше някакви питанка или нещо подобно, а не моето бирено човече :( .

Днес направих един бърз research и открих кой филтър трябва да ползвам, за да ми се появи аватара – “get_avatar“. Намерих и начин да си покажа и биреното човече – “HowTo: Set A Custom Gravatar Image In Wordpress 2.7+“.

Това проучване ме докара до два варианта за справяне с проблема:

  • Да го направя Quick-and-Dirty в functions.php на темата;
  • Да си драсна плъгин.

Разбира се, предпочетох втория вариант – да си драсна плъгин.

Почти веднага ме осени гениалната идея: Ами то сигурно не съм единствения, на който му е хрумнала тази идея :) .

Разрових се в хранилището за плъгиини на WordPress и си намерих плъгин, който покрива и двата проблема, та и отгоре. Този плъгин се нарича “Avatars Plugin” (колко странно :) ). И след 2 минути вече си имах и аватар и бирено човече :) .

Дотук много добре!

Обаче нещо не ми хареса големината на аватарите в коментарите към публикациите. До сега не ми беше правило впечатление, че са толкова малки :( . Зарових се по опции, филтри, google, сорс и т.н. и за съжаление не открих лесен начин за промяната на големината, без да пипам темата, да пренаписвам функцията get_avatar и да я закача на едноименния филтър или да замествам стойности в генерирания от тази функция img таг, пак използвайки този филтър. Този път мързелът надделя и го спретнах по Quick-and-Dirty метода, т.е. промених темата.

Това става, като в comments.php файлът на темата се промени редът:
  <?php wp_list_comments(); ?>
на
  <?php wp_list_comments(array('avatar_size'=>50)); ?>
,където 50 е желаната от мен големина на аватарите в коментарите към публикациите.

Та, пак си имам аватар :) . И бирено човече :) .

Поздрави Ему

П.П. В After Art II вече има WiFi и благодаррение на това успях да си допиша публикацията и да я публикувам в същия ден, в който я започнах :) Ave!

Публикувана на 01/13/10 16:51 http://blog.emyto.net/?p=653
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване