12/10/12 04:00
(http://socialevo.net/)

Край на търсенето! StickNFind идва на помощ

Край на търсенето! Stick-N-Find идва на помощ

Колко пъти ви се е случвало да си търсите трескаво телефона, преди да излезете от вкъщи, а накрая да се окаже, че говорите по него? Или пък да сте метнали някъде ключовете и после да не можете да ги намерите? На мен често ми се случва да си търся някакви неща в последния момент и бих се радвала, ако някой можеше да ме улесни поне малко. За всички приятно разсеяни хора е именно изобретението, което ще ви представя.

StickNFind е вид залепващ се електронен стикер с вграден Bluetooth. Той е с големината и формата на монета и лесно се прикрепва за всеки един предмет. Така в радиус от 30 метра чрез приложение на мобилния си телефон можете да проследите къде се намира предметът, който търсите. Просто избирате обекта от дисплея и той моментално ще започне да свети и вибрира. Можете да поставите стикери на колкото вещи поискате, включително и на каишката на домашния си любимец. Ако е палав и обича да ви бяга, това е идеалният начин да го държите под око, без да се налага постоянно да сте по петите му.

http://www.youtube.com/watch?v=6lkiblLfkVk

Изобретателите на StickNFind казват, че той би ви бил полезен, когато например пътувате със самолет. Вместо да чакате нетърпеливо, докато куфарът ви се появи, избирате опцията „Find it” и когато той излезе на лентата с багажа, телефонът ще ви сигнализира. Хитро, а?

В момента на страницата Indiegogo.com се набират средства, за да може през март 2013 да бъде пусната първата серия от устройствата. До момента са събрани над $170 000 долара от търсените $70 000, а кампанията ще продължи още 36 дни. В сайта можете да видите и какво получавате срещу финансовото си участие в проекта. Пожелаваме им успех!

Снимка: StickNFind

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване