12/14/12 04:00
(http://socialevo.net/)

“Винаги гладни” – интервю с Марта Еверет, Community Manager на AWWWARDS.com

awwwards com

“AWWWARDS.com са наградите, които разпознават и насърчават таланта и усилията на най-добрите разработчици, дизайнери и уебагенции в света.” – eто така с няколко думи се описват идеята и екипът на AWWWARDS.com. Специално за Socialevo.net получихме интервю от Марта Еверет, заемаща поста Community Manager.

 

Бихте ли ни разказали малко повече за историята на AWWWARDS.com

Awwwards бе роден от уеб 2.0 с идеята да се създаде система за награждаване, адаптирана към новите технологии и нуждите на интернет. Awwwards позволява вашият сайт да бъде видян, анализиран и оценен за по-малко от 24 часа. Тази оценка е въз основа на прозрачни критерии и жури, съставено от някои от най-добрите дизайнери, разработчици, блогъри и агенции, представляващо всичките пет континента. Не е ли чудесно?

 

С какво това е полезно за собствениците на различни брандове и уебсайтове?

Awwwards е преди всичко мощен рекламен инструмент и глобалната отправна точка, където се събират едни от най-добрите сайтове в света. Ние обичаме интернет и вярваме в силата му. Смятаме, че няма по-голяма награда от възможността милиони хора по целия свят да се запознаят и да оценят вашия сайт, както и всички усилия и всеотдайност, които един висококачествен проект изисква, за да бъде успешен.

 

Какво могат да открият потребителите в AWWWARDS.com?

Нашата мисия е да откриваме, разпознаваме и насърчаваме таланта и усилията на уебдизайнери, разработчици и агенции, които създават уникални дигитални преживявания, полезни, иновативни, интуитивни и красиви. Искаме да създадем нещо като място за срещи, където професионалисти от целия свят да могат да дойдат и да намерят вдъхновение, място за дебати, за обмен на знания и опит, да дават и получават конструктивна и уважителна критика. “Винаги гладни” (“Always hungry”) 

 

Какви са днешните тенденции в уеб дизайна?

“Отзивчив” (responsive) дизайн, по-големи шрифтове, CSS3 анимация, HTML5, като тази година усилията са съсредоточени най-вече в потребителското преживяване (user expirience – UX), в което дизайнерите и агенциите ще инвестират все повече ресурси, време и талант.

Снимка: AWWWARDS.com

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване