10/25/11 11:11
(http://blog.bogomil.info/)

Community Manager Enchanter

Вече мога официално да се похваля с новата си кариера и с новата си месторабота и с новото си местожителство. Ех, колко неща за хвалене…

Работа
От няколко седмици се занимавам официално с работа с общности. Не обичам понятието управление на общности (community management), защото общностите не са стада, а са хора и няма нужда да бъдат управлявани, а по-скоро да се намери начин всеки да израства сам, благодарение на уменията си в една общност, затова имам странна титла, която „неофициално“ си я нося още от 2005 година, когато започнах да работя с общностите на Mozilla, а по-късно и с тези на CreativeCommons, OKFN &Wikipedia

Как
Кандидатстването за позицията беше малко забавна, защото изпратих резюмето си до компанията през LinkedIn и макар, че бях написал всичко, веднага получих мейл с „ама защо искаш да работиш за нас“, последвано от 2 телефонни интервюта със CEO и CTO. Последното беше в стил „Кога идваш“. Колкото и да е странно бяха се впечатлили от това, което бях правил с общности последните 9 години и от това, че във Forbes ме бяха споменали във връзка с една моя онлайн инициатива.

Къде
Всичко след това стана много бързо. Имахме точно един месец да се преместим в Прага, Чехия, да си намерим място където да живеем и да отида в новия офис да започна да работя.

Тъй, като повечето ми време ще е заето с това, което работя, ще споделям много интересни неща в моя блог. Ако си любопитен/а за това как се работи с общности на международно ниво, какво инструменти и похвати се ползват, как точно се създава общество и как се активира една общност и най-вече как се помага на една общност да расте – следи моя блог и по-специално тази категория от сега нататък.

Още по темата:

  1. OpenCamp 2011
  2. УебСъмит 2011
  3. Лекция „about:volunteers“ на Fosdem 2011

Публикувана на 10/25/11 11:11 http://bogomil.info/4495
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване