12/14/12 13:12
(http://www.azcheta.com/)

Четене зад решетки - струва си да се види

Лесно ли е да се чете в затвор, та било то и затвор в книжния рай? На този въпрос ще опита да даде отговор социалният експеримент, в който ще се включи тази събота от 10 до 22 ч. водещият книжен блогър Христо Блажев. 

Блажев ще прекара в четене повече от 12 часа в уникална клетка, разположена пред книжарница Booktrading в отворилия наскоро врати Bulgaria Mall в София. Негови гости през деня ще бъдат различни знаменитости, включили се в кампанията "Чета, следователно съществувам".

„Приех поканата да се включа в този експеримент, защото четенето е моето алтер его, което нерядко става и основна част от мен, каза специално за "Аз чета" Христо Блажев. „Ще прекарам много време с книгите в клетка просто защото четенето е нещо, което може да се случи навсякъде, то е като дишането - неотменима част от ежедневието на човек“, допълни той.

Актьорът Милен Миланов, актрисата и певица Нети, актьорът Деян Донков, актрисите Радина Кърджилова и Татяна Лолова, проф. Александър Шурбанов - преводач на Великите трагедии на Уилям Шекспир, художникът Петър Станимиров и композиторът, певец и актьор Дони ще четат любимите си книги на живо в различни часове на деня.

А може и някой от тях да реши да остане по-дълго „зад решетките“ на експеримента, за да прави компания на Христо Блажев - кой знае.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване