12/18/12 07:20
(http://socialevo.net/)

Интересни факти за Facebook магазините

Facebook магазините са една нова тенденция, която постепенно завлядява онлайн бизнеса. Въпреки леко скептичните очаквания на маркетолозите този нов инструмент се приема много добре от потребителите. Вижте резултатите от проучването на “Harris Interactive” и тяхната прогноза за развитието на търговията в социалната мрежа.
 
Данните от проучването сочат, че основното притеснение на потребителите е начинът на плащане. 55% от Facebook потребителите не биха споделили директно данни от своята кредитна/дебитна карта. Именно поради този факт се препоръчва използването на доказани и популярни методи за разплащане като например Paypal или ePay/EasyPay за България вместо виртуален терминал. Изследването показва, че чрез използването на популярен разплащателен метод шансовете за реализиране на продажби се увеличават многократно.
 
Противно на очакванията до момента по-голямото количество покупки във Facebook магазините е реализирано от мъже, нищо че по-големият дял от общия оборот е заслуга на жените. Изследването показва също така, че възрастовата група на купувачите е 18-54 години.
 
Според очакванията на “Harris Interactive” магазините във Facebook ще достигнат оборот от 30 милиарда долара през следващите 5 години.
 
Други интересни факти:

  • 34% от клиентите споделят с приятелите си във Facebook информация за покупката, която са направили. Вероятността да направят същото, само че за покупката си от друг онлайн магазин, е 10 пъти по-малка;
  • 50.7% от Facebook потребителите прекарват по минимум 1 час на ден в социалната мрежа;
  • Facebook потребителите, които влизат от компютър/лаптоп, прекарват средно по 56.3 минути на ден в подобни сайтове;
  • 53% от мъжете между 45 и 54 години, 35% от мъжете между 18 и 44 години, влизали поне веднъж във Facebook магазини, са реализирали покупка;
  • 75% от Facebook потребителите отчитат, че биха си купили от бранд, който има добро представяне в социалните медии;
  • минимум 27% от потребителите, които все още не са пазарували във Facebook магазин, ще го направят в рамките на 1 година.
 
Данните от статистика са доста позитивни за развитието на търговията във Facebook. Какво е вашето мнение и наблюдение за Facebook магазините на българския пазар?
Автор: Петя Симова
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване