12/30/12 13:23
(http://socialevo.net/)

Facebook отстрани неприятен бъг с камерите

Facebook отстрани неприятен бъг с камерите

Facebook потвърди официално за Bloomberg, че неприятен бъг, открит през лятото на 2012 г., е на сто процента отстранен. Става въпрос за докладвания бъг от XY Security, който е бил използван от хакери, за да активира личните камери на потребители на социалката.

Грешката, която бе докладвана през месец юли 2012 г., е напълно отстранена според говорителите на Facebook. Тя се е състояла в хакване на личните ни камери. Ако потребителите са дали съгласие на Facebook, което да дава достъп до техните камери, то те е много вероятно да са станали жертва на хакерите. По този начин камерата се е активирала без знанието на потребителя, а записите, които са правени, са пускани от лични профили във Facebook, както и в интернет пространството.

Според говорителят на Facebook, Фред Уолънс, грешката е афектирала както устройства с ОС Windows, така и Mac-ове. Това обаче няма как да се повтори, тъй като са взети всички мерки за сигурност и бъгът е отстранен. Все пак ние ви съветваме да сте особено внимателни, когато давате разрешение на която и да е социална мрежа, защото сами виждате, че платформите могат да бъдат пробити, а личните ви данни и дори самите вие можете да станете жертви.

Снимка: Logitech

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване