01/10/13 04:00
(http://socialevo.net/)

LinkedIn достигна 200 милиона потребителя

LinkedIn достигна 200 милиона потребителя

LinkedIn премина официално границата от 200 милиона регистрирани потребителя. LinkedIn бе основана през далечната 2003 г., а през месец януари 2013 г. вече над 200 милиона потребителя търсят работа, обменят опит и разискват множество професионални теми в различни сфери от бизнеса именно на това прекрасно онлайн място.

По-интересно е, че само преди по-малко от две години LinkedIn разполагаше едва с 180 милиона регистрирани потребителя, а днес те надвишават числото 200 000 000. Най-големият растеж на социалната мрежа откъм потребители идва от страни като Турция, Колумбия, Индонезия, Китай и Бразилия. Основната част обаче си остават американците с цели 64% присъствие в LinkedIn. Според статистиките САЩ разполага с около 74 милиона профила, докато Индия се нарежда на второ място с 18 милиона.

LinkedIn се превърна в лидер при социалните мрежи за професионална реализация и обменяне на опит в сферата на различни бизнеси. Всяка една себеуважаваща се компания има профил в социалката, а HR-ите неспирно развиват своя потенциал, за да намират кадри именно чрез LinkedIn. Така на практика се оказва, че ако искате да покажете, че сте в крак с времето, е добре да сте там. Полезно ще бъде за вас да откриете и групи, свързани с вашите интереси, където да обменяте опит с професионалисти именно от вашата сфера на практика и образование.

Снимка: LinkedIn

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване