01/11/13 16:27
(http://ivo.bg/)

БАН , начело с шефа си, оглави битката на БСП срещу Борисов ( с негово съгласие)

Управлението на ГЕРБ е пред своя залез, но май още не им е просветнало, че практическият отказ да изпълнят предизборното си обещание за възмездие и справедливост по отношение на грабежите от времето на тройната коалиция само доказа до каква степен Бойко Борисов и компанията му са част от неизменния пейзаж на посткомунизма, в който безнаказаните истински господари на България не само не са си „отивали”, но и вече откровено му се подиграват на безсилието.

А никой пеликан не се е награбил повече в близкото минало от накацалите край гьола в Белене!

Че пеликаните у нас са хищни птици, паразатиращи върху шараните, това е ясно. Но Борисов трябва да отговори на въпроса защо не посмя да ги пипне с пръст, а само периодично беззъбо им се зъби като за снимка пред строя в един парад, командван от могъщото енергийно ( и в частност- ядрено) лоби.

Ако не вярвате, че този абсурд е демонстративен, а не е някаква моя фикция, ето ви две доказателства за това как Борисов си затваря очите.

Нима той не знае, че начело на комитета на БСП стои самият шеф на БАН академик Стефан Воденичаров? Този комитет се казва именно така: „Комитет на Стефан Воденичаров” и в названието му „скромно” е пропуснато уведомлението за населението, че става дума за същия, за новия шеф на БАН от 3 декември насам, който, за разлика от каквито и да било други назначения на ключови постове от ерата „Бойко”, не просто няма нищо общо с ГЕРБ, а направо си е водач на лагера, който не крие своята враждебност към него по социалистическа линия.

Но Борисов не само се „прави на ударен” с кого си има работа, но и удари още едно рамо на комитета на БСП, приемайки демонстративно пред телевизионните камери академика . На заседание на Министерския съвет на 9 януари Борисов приветства Воденичаров на своя територия (територията на телевизионната пропагандна), обявявайки на всеослушание, че възлага на БАН да го посъветва как да си гради добросъседството с Македония. На любезността на Борисов водачът на уж вражеския комитет на БСП, агитиращ със „за” в кампанията за референдума, му отвърна със следните думи:

„Българската наука през последните 20 години не е получавала такава подкрепа, каквато получава днес”. “Повярвайте, че българските учени в скоро време ще ви зарадват с добри резултати”

И добрите резултати наистина не закъсняха. Днес на сайта на Булатом, който е мощният задкулисен генератор на лобирането за АЕЦ „Белене”, се появи следното съобщение за пропагандно „мероприятие”, за което БАН предоставя вече не само председателя си, но и най-представителното си помещение. Шеф на заверата е кой? Ами пак академикът, който е благодарен за грижите на това управление, но участва в опитите на БСП да го бламира чрез референдума .

„ Български Атомен Форум

съвместно с община Белене и Българската академия на науките

имат удоволствието да Ви поканят на еднодневна конференция

„ЗА ЯДРЕНАТА ЕНЕРГЕТИКА –

СИГУРНИ ДОСТАВКИ, РАБОТНИ МЕСТА И ПРОГНОЗИРУЕМИ ЦЕНИ ”

09:00 часа на 15.01.2013 г.

ГОЛЕМИЯ САЛОН НА БАН,

УЛ. “15 НОЕМВРИ”№1, ПЛ. НАРОДНО СЪБРАНИЕ”

Георги Първанов, очаквайки дисциплинираните червени избиратели да отидат до урните, за разлика от систематично разбиваните синеещи „авари” ( включително с бухалката на Борисов срещу Синята коалиция) и тотално обърканите от разнопосочните послания привърженици на ГЕРБ, вече прикани Борисов да си подаде оставката при успех на инициаторите за референдума.

Няма дим без огън, включително и при приятелския. Явно е дошло време да се вдигне димната завеса и старите зависимости на Борисов да бъдат употребени за неговото премълчаване на толкова очевиден факт, като подигравката със заигравката от мащаба на включването на БАН в партийната игра. И това дори не се прави тайно, а като демонстрация на сила!

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване