01/14/13 04:00
(http://socialevo.net/)

Вижте кой победи при социалните мрежи през 2012 година

Вижте кой победи при социалните мрежи през 2012 година

През 2012 година наблюдавахме ожесточена битка между социалните мрежи за привличане и задържане на лоялни потребители. Интересът на рекламодателите растеше през цялата година, като започва с плахо присъствие, стигащо до фанатично ползване. Въпросите, които си задаваха всички през годината, се свеждат до едно – коя социална мрежа е най-добрата. Нали така?

През изминалата година безспорен фаворит на потребителите в световен мащаб е социалната мрежа Facebook, следвана неуморно от Twitter, LinkedIn, Google+ и Pinterest. Но както се казва, няма “всичко в едно”, всяка от социалните мрежи има своите плюсове и минуси, а и с честите промени на функционалностите изборът в зависимост от целите се менеше. Битката между гигантите продължи през цялата 2012 година с пълна сила, а Nielsen Group публикуваха наскоро свое собствено проучване за това как се представиха социалните мрежи през 2012 година.

Колегите от Pardot, базирайки се на доклад на Nielsen Group, са направили чудесна инфографика, показваща какво са постигнали Facebook, Twitter, LinkedIn, Pinterest и Google+ през изминалата 2012 година. В тази инфографика не са включени всички социални мрежи, споменати в изследването на Nielsen Group, така че ако ви интересуват суровите детайли, е добре да го разгледате.

В инфографиката от Perdot, наречена “The Winners and Losers of Social Media in 2012″, са обобщени данни за отделните социални мрежи – растеж, брой потребители, ROI. Можете да намерите още препоръки към бизнеса за какви маркетинг цели да ползва конкретната социална мрежа, мобилна реклама, споделяне, SEO, нетуъркинг, намиране на потенциални клиенти и пр.

Как ще продължи развитието на социалните мрежи през 2013 година остава да видим. Как ще еволюират Facebook, Twitter, LinkedIn, Google+, Pinterest и останалите социални медии и какво ново ще предложат? Ще увеличат ли своите рекламни бюджети брандовете? Как ще се отрази масовото навлизане на мобилните устройства върху ползваемостта на социалните медии? Годината обещава да бъде интересна.

Ето и инфографиката, създадена от Pardot и наречена “The Winners and Losers of Social Media in 2012″.

Ето и инфографиката, създадена от Pardot и наречена "The Winners and Losers of Social Media in 2012".

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване