01/15/13 18:46
(http://www.azcheta.com/)

Търсачка на Facebook разкрива какво четат приятелите ти

Нова функционалност на Facebook ще позволи на потребителите на социалната мрежа да правят търсения по интереси и да откриват нови хора на базата на тяхното поведение онлайн. Тя бе показана от създателя на социалната мрежа Марк Закърбърг във вторник вечер и вече е достъпна за определен брой потребители.

Facebook Graph Search ще даде възможност да видите какви книги четат вашите приятели или да откриете нови познанства по сходни интереси към определени жанрове, автори, заглавия и др. Така създаването на литературен клуб около любим автор вече ще бъде много лесно. Ще можете да видите кой от приятелите ви във Варна харесва Карлос Руис Сафон. Или просто да решите каква книга да подарите за рожден ден на познат.

Разбира се, акцентът на Graph Search не е поставен върху книгите и четенето, а покрива абсолютно всички аспекти на живота - културни, географски, икономически и т.н. "Искаме да обхванем колкото може повече сфери. Като функионалност засега сме се фокусирали върху търсенето на хора, места, снимки и интереси", уточни създателят на Facebook.

Представителите на социалната мрежа наблегнаха на факта, че търсенето в социалния граф няма да нарушава личната неприкосновеност и при търсене всеки потребител ще вижда като резултат само съдържание, което е било споделено с него или публично. "Резултатите няма да показват нищо, което не можете да видите и сега. Просто ще е много по-лесно да го видите", казва Закърбърг.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване