01/24/13 04:15
(http://socialevo.net/)

Малък рекламен експеримент – Google Adwords, EasyAds и Facebook Ads

Screen Shot 2013-01-23 at 10.32.38 PM

Всички знаем, че декември е един от най-силните месеци в областта на продажбите на дребно. Ако вашият бизнес е в тази област, то сигурно сте се запитвали в кой канал да вложите бюджета си за реклама. Без да претендирам за представителност, през декември месец реших да направя малък експеримент. Отделих един и същ малък бюджет за реклама от типа Pay Per Click. Използвах еднакви  заглавия и послания в рекламната кампания и реших да измеря какъв е крайният резултат.

Освен традиционният CTR за мен беше важно и колко регистрации ще генерирам. Тъй като между времето на регистрация и времето на първа поръчка е възможно да мине по-дълъг период, съм отделил продажбите в отделна категория.

Какви са изводите:

Google AdWords – все още генерира най-голям брой кликове, но тъй като заедно с вашата реклама в резултатите от търсенето се появяват и конкурентните сайтове, е много вероятно клиентите да прегледат всички оферти и тогава да изберат. Това дава добър CTR, но нисък резултат като конверсии.

EasyAds – Българската мрежа ме изненада с много добри конверсии и много добра възвръщаемост на инвестицията (ROI). Тъй като услугата, която предлагаме, е нишова, в рекламната им мрежа не се появявахме сред други конкуренти. Вследствие на това имахме по-високи резултати като конверсия при по-нисък CTR.

Facebook Ads – Най-нисък CTR и най-ниска конверсия. Рекламата в социалната мрежа не се оказа толкова ефективна, поне в нашия случай. Със сигурност присъствието ви в нея е задължително, но най-добре е да я използвате основно за изграждане на лоялност към бранда, отколкото като платформа за реклама. Ако искате да инвестирате във Facebook, по-добре насочете бюджета си към игри и други активности.

Обобщените резултати можете да видите в графиката по-долу. Тъй като данните съдържат търговска информация, резултатите за нови клиенти и нови лийдове са посочени в проценти.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване