01/25/13 05:00
(http://socialevo.net/)

6-секундни видео туитове с Vine от Twitter!

6-секундни видео туитове с Vine от Twitter!

6-секундни видео туитове с Vine от Twitter!

Twitter има ужасно много приложения. Тази социална мрежа може да е канал за комуникация, източник на информация, средство за запознаване с нови хора, за споделяне на изкуство под формата на снимки и пр. Е, Twitter вече е и видео сцена. Вчера Дик Костоло, CEO на Twitter, обяви Vine, новата видео услуга, предлагана от социалната мрежа.

По същество Vine е мобилно приложение, засега само за iOS, с което можете изключително лесно да заснемете видео. С един пръст определяте кога да снимате и така решавате колко обекта и сцени да вместите в 6-те секунди, които имате на разположение. След това споделяте в социалната мрежа на Vine, в Twitter и Facebook. Отделно можете да отбележите и къде точно по света сте заснели видеото. И могат да се получат наистина забавни неща, както демонстрират Twitter с няколко материалчета.

Както обясняват CNET, продължителността от 6 секунди не е случайна. Правени са много тестове между 4 и 10 секудни, като се е оказало, че 6 секунди е най-приемливата дължина и за създаделите на видео материалите, и за тези, които ще ги гледат. Като се замисли човек, 6 секунди са повече от достатъчни да покажеш нещо забавно или да разкажеш нещо оригинално. В началото ни беше трудно и със 140-те символа в Twitter, но бързо свикнахме. Така ще е и с Vine, сигурен съм.

Vine, разбира се, не е затворено само за потребители на Twitter. Можете да си направите и отделна регистрация. Twitter обещават, че ще направят Vine достъпно и за други операционни системи, така че скоро го очакваме за Android, Windows Phone, а защо не и за BlackBerry 10.

Тази новина идва точно след обновяването на функцията за вграждане на туитове. Вградените туитове вече визуализират спдоеленото съдържание – снимки, видео (от YouTube например или от Vine в конкретния случай), обзор на статиите благодарение на Twitter Cards и т.н. Twitter обещават, че т.нар. “embedded tweets” вече се зареждат по-бързо, а и са още по-лесни за управление.

А Vine можете да си изтеглите от най-близкия App Store.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване