01/28/13 07:00
(http://socialevo.net/)

21 горещи новини от социалните медии през седмицата

21 горещи новини от социалните медии през седмицата

21 горещи новини от социалните медии през седмицата

Новите предложения за 21 горещи и интересни новини от социалните медии през седмицата които може и да сте пропуснали.

10 предимства на Android пред iOS 10 предимства на Android пред iOS 

Вече не можем без мобилни устройства, а те пък без операционна систем, а най-популярните са Android OS и Apple iOS. Поне засега. Има и други и те също са претенденти за нашето внимание, а сред тях има и изгряващи звезди, които трябва да следим внимателно в бъдеще като Windows Phone 8, Firefox Mobile ОS, Chrome OS, Blackberry OS и други но засега лидерите на пазара са Apple iOS и Android.

 Кои социални мрежи ни тласкат към offline активност?Кои социални мрежи ни тласкат към offline активност? 

Много брандове все още не виждат ясно ползата от присъствието в социалните мрежи. А възможно ли е да грешат? Попаднахме на едно много интересно проучване направено от Avtiv Network за третото тримесечие на 2012 обхващащо: Facebook, LinkedIn, Twitter, Google+ и Pinterest. Целта, на което е да покаже ролята на социалните мрежи, като активатор за офлайн действия. Резултатите са интересни – 99% от анкетираните са извършили някакво действие в резултат от използването на социална мрежа. Двете платформи с най-голям дял фенове, предприели действие извън сайта след онлайн интеракция са Facebook и Pinterest съответно с 87% и 70%

MentorMate откри зала за развлечение и почивка на служителите си “Mentor Lounge”MentorMate откри зала за развлечение и почивка на служителите си “Mentor Lounge” 

От MentorMate, компанията за специализирани софтуерни разработки обявиха най-новата екстра, която предлагат за служителите си: “MentorLounge”. Това е специална зала за почивка и забавления, която се простира на повече от 100 кв.м. и се намира на 6-ия етаж в офиса на бул. Александър Малинов 51, София.

Asus X402 и Asus X502 са обновените ноутбуци от Серията XAsus X402 и Asus X502 са обновените ноутбуци от Серията X

Напълно обновените ноутбуци от X серията на Asus X402 и X502 пристигат с подобрена производителност и на атрактивни ценови нива. По-тънки и с процесори до класа на Intel® Core™ i7, моделите имат всичко необходимо за работа и забавление. Те притежават елегантен дизайн и широка гама от цветови предложения, целяща да пасне на всеки вкус. Звуковата технология ASUS SonicMaster подобрява представянето на мултимедията, докато Smart Gesture осигурява точно и интуитивно управление. 

 

 Безплатни разговори с Facebook за потребителите на iPhone в САЩ от днесБезплатни разговори с Facebook за потребителите на iPhone в САЩ от днес 

Oт днес потребителите на Facebook ще могат да говорят безплатно чрез своя iPhone благодарение на Facebook приложението Facebook Messenger.

След като започнах да тестват тази възможност за безплатни VoIP разговори първо в Канада, ето че от днес Facebook започва тестове и в САЩ. Ползвайки инсталираното iphone приложение Facebook Messenger потребителя ще може да отвори съобщение с приятел, да натисне символа за набиране и да проведе безплатен разговор през wifi връзка.

 LG подготвя и смартфони с Windows Phone 8 за 2013 годинаLG подготвя и смартфони с Windows Phone 8 за 2013 година

Вече е ясно, че LG подготвя нов LG Nexus 5 който ще бъде представен на World Mobile Congress (MWC) 2013 през февруари в Барселона. Но ето че се появи и интересната новина, че LG подготвят да пуснат през 2013 година нови LG смартфони с операционна система Windows Phone 8.

 

 

Sony подготвя ултратънък таблет Xperia Tablet Z Sony подготвя ултратънък таблет Xperia Tablet Z 

Sony подготвя нов мощен таблет Xperia Tablet Z. След като представи своя таблет Xperia Tablet S през август миналата година ето че през 2013 година може да видим и негов по-мощен наследник Sony Xperia Tablet Z. Sony, Xperia Tablet Z ще бъде ултра тънък само 6,9 мм, с висококачествен 10.1 инчов Full HD дисплей с резолюция 1920х1200 пиксела. Според слуховете публикувани в блога Xperia Info той ще бъде с мощният четириядрен процесор от Qualcomm, 1.5 Ghz Snapdragon с 2 GB RAM, 32 GB вградена памет, 8 МР основна камера и 2 МР предна. Очаква се да работи под Android 4.1 Jelly Bean. Батерията ще бъде с капацитет 6000 mAh. Разполага с Bluetooth, NFC, LTE.

Изтече информация за спецификациите на един от моделите BlackBerry 10Изтече информация за спецификациите на един от моделите BlackBerry

Не крия, че очаквам с голям интерес прераждането на RIM с BlackBerry 10. Те ще представят новото си поколение смартфони по-късно този месец, затова всяка информация покрай устройствата е силно желана. Още повече че канадската компания обещава малка революция в погледа си към технологиите. RIM ще представят – “безфизическоклавиатурния” BlackBerry 10 L-Series.

 Ползвате ли българската търсачка: Napred.bg?Ползвате ли българската търсачка: Napred.bg? 

В края на 2011 г. екип от български SEO специалисти в партньорство с хостинг компания ICN.BG реши да подходи към търсенето в интернет по принципно нов начин с твърдението, че Google има очевидни недостатъци откъм usability. Този екип стартира в началото на 2012 г. българска търсачкаNapred.bg.

Новата търсачка от Facebook е вече факт: Facebook Graph SearchНовата търсачка от Facebook е вече факт: Facebook Graph Search

Какво се случи на мистериозната Facebook конференция днес? Facebook Graph Search! Ето че настъпи дългоочакваната пресконференция на Facebook в Менло Парк, Калифорния, на която Марк Зукърбърг обяви най-новата и дългоочаквана възможност за търсене във Facebook, която се нарича Graph Search.

 

HP отново доказа своето лидерско мястоHP отново доказа своето лидерско място

C обяви, че Hewlett-Packard запазва първа позиция в доставките на персонални компютри в САЩ и в световен мащаб. Освен това анализът на IDC включва и ключовия сегмент на работните станции, което го превръща в най-всеобхватния анализ на пазара на персонални компютри.

 

 

Спечелете $25 000 с Intel Business Challenge!Спечелете $25 000 с Intel Business Challenge!

Имате идея? Предизвикайте света! Джуниър Ачийвмънт България и Интел обявяват своето европейско бизнес предизвикателство към вас!

Intel Business Challenge е състезание за иновативни продукти, умни технологии, интерактивни уеб и мобилни приложения в сферите на здравеопазване, медицински устройства, енергетика и чисти технологии, хора и общество, информационни технологии, биотехнологии и нанотехнологии. 

 Facebook са готови да ни разкрият света на знаниетоFacebook са готови да ни разкрият света на знанието

Facebook са акумулирали ужасно много информация и я подреждат. Това се случва с т.нар. Общностни страници (Community pages), посветени на различни теми и собственост на цялата общност около тях. Такива са страниците за хобита и интереси, страни и езици, за актьори и музиканти, както и много други. Голяма част от основната информация на тези страници се базира на текстовете в Wikipedia.

 

TweetDeck с проблемни финансови отчети във ВеликобританияTweetDeck с проблемни финансови отчети във Великобритания

Една от дъщерните компании на чуруликащата платформа Twitter, TweetDeck Ltd., може скоро да се раздели с офисите си на територията на Обединеното кралство.

 

 

 

 

Samsung се похвали с над 100 милиона Galaxy S и над 40 милиона Galaxy S IIISamsung се похвали с над 100 милиона Galaxy S и над 40 милиона Galaxy S III

Изключително успешната серия смартфони на Samsung Galaxy S продължава да утвърждава Samsung като лидер на пазара на смартфони. 

Според данни, публикувани от Samsung на официалната им страница във Flickr, компанията е постигнала рекорд в продажбите на смартфони от успешната серия Galaxy S, надхвърляйки 100 милиона бройки само за 2 години и 7 месеца от пускането на първия модел Galaxy S на пазара през май 2010 г.

Слабо търсене на iPhone 5 принуди Apple да намали поръчките за компонентиСлабо търсене на iPhone 5 принуди Apple да намали поръчките за компоненти

Поради слабо търсене на iPhone 5, Apple намалява планираните поръчки на дисплеи и други компоненти за пуснатият наскоро смартфон.

Не се знае много какви са продажбите на iPhone 5 от пускането му досега като Apple не са публикували официални данни за периода, но ако се съди по намерението им да намалят планираните поръчки на дисплеи и компоненти за първото тримесечие на 2013 година може да означава, че или модела iPhone 5 не се търси така добре каквито са първоначалните очаквания на компанията или от Apple подготвят предстоящата премиера на наследник на iPhone 5.

Мобилното приложение Infozone.bg вече e в Google PlayМобилното приложение Infozone.bg вече e в Google Play

Infozone.bg е уебуслуга и мобилно приложение, които предоставят разнообразна информация чрез мобилно и локално търсене по различни критерии. Акцентът е върху бърз и лесен достъп до полезна информация за услуги и продукти в България – само с няколко натискания върху сензорен дисплей на мобилно устройство.

Вижте кой победи при социалните мрежи през 2012 годинаВижте кой победи при социалните мрежи през 2012 година

Въпросите, които си задаваха всички през годината, се свеждат до едно – коя социална мрежа е най-добрата. Нали така?

През изминалата година безспорен фаворит на потребителите в световен мащаб е социалната мрежа Facebook, следвана неуморно от Twitter, LinkedIn, Google+ и Pinterest. Но както се казва, няма “всичко в едно”, всяка от социалните мрежи има своите плюсове и минуси, а и с честите промени на функционалностите изборът в зависимост от целите се менеше. Битката между гигантите продължи през цялата 2012 година с пълна сила, а Nielsen Group публикуваха наскоро свое собствено проучване за това как се представиха социалните мрежи през 2012 година.

Google почете “Щастливеца” Алеко и Бай Ганьо с doodleGoogle почете “Щастливеца” Алеко и Бай Ганьо с doodle

Навършиха се 150 години от рождението на Алеко Иваницов Константинов “Щастливеца”, автор на емблематичния “Бай Ганьо”. Верни на традицията си да създават интересни “Google doodles”, свързани с интересни локални събития и личности, Google почетоха 150-ата годишнина от рождението на Алеко Константинов.

Google ни предпазва от грипGoogle ни предпазва от грип

Google създадоха специална страница, на която показват в реално време полезна информация за грипа. Определени думи за търсене представляват добри индикатори за разпространението на грипа. Страницата съдържа графика за изследване на грипната активност по целия свят, като се използват обобщени данни от търсенето, за да се прогнозира почти в реално време текущото разпространение на грипа по света.

 Слух за публично предлагане (IPO) на Twitter през 2013 г.Слух за публично предлагане (IPO) на Twitter през 2013 г.

Популярната социална мрежа Twitter може да излезе на борсата с първично публично предлагане (IPO) на акции в края на 2013 година. Според проучване на известната анализаторска фирма Greencrest Capital има вероятност да видим Twitter като публично дружество през 2014 година.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване