01/31/13 04:00
(http://socialevo.net/)

Bing се възползва от Google AdWords

Bing се възползва от Google AdWords

Bing се възползва от Google AdWords

Изключително интересна дискусия се породи в един от най-посещаваните SEO форуми, WebMasterWorld, който доведе до съмнения, че търсачката на Microsoft, Bing, обхожда линкове в резултатите на Google. Потребител във форума споделя мнение, че според него “паяците” на Bing използват резултати от Google AdWords, за да визуализират резултати на своите потребители. Дали това обаче е така?

Отговорите на този въпрос могат да бъдат най-различни. Някои потребители дават мнение, че на практика Bing може да взема резултати от Google AdWords чрез обхождане на SERPs в Google, но съществуват и други варианти. Един от възможните сценарии е публикуване на съответния линк в Bookmark сайтове, което неимоверно води до прихващане на съответното URL. Като друг вариант е споменато използването на данни от Internet Explorer (IE) от страна на Bing, както и пускане на линк към страницата, съдържаща Google AdWords URL, и по този начин получаване на този така интересен краен резултат.

Колкото и невероятно да звучи това, че Bing обхожда резултатите на Google, касаещи рекламната платформа AdWords, може да се окаже, че Bing води също така и до загуби на рекламодателите на Google и съответно негативен ефект върху CTR (Click Through Rate) – фактора, показващ ефективността на вашата реклама. За съжаление техника като поставяне на robots.txt няма как да спре паяците, когато става въпрос за Google AdWords. Ще ни бъде интересно да чуем и вашето мнение. Какво смятате по въпроса?

Снимка: Bing

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване