02/05/13 08:41
(http://www.azcheta.com/)

Шекспиров театър поставя романите на Хилари Мантел

JoshuaIrandi-smallДвата награждавани романа на Хилари Мантел - “Вълци” и “Доведете труповете”, съвсем скоро ще направят дебют на театралната сцена, съобщиха българските издатели на Мантел “Еднорог”. Двете постановки ще се играят в две поредни вечери в легендарния театър “Суон”, очаква се те да бъдат най-хитовите заглавия в театралния афиш през сезона 2013/2014.

Броени дни след като “Доведете труповете” спечели и наградата за Книга на годината на Costa, от Shakespeare Company, която управлява Кралския Шекспиров театър и театър “Суон”, са спечелили правата да адаптират книгите за театрална сцена.

“Поздравление за това, че взе най-актуалното литературно произведение в Западния свят”, гласи съобщението, с което режисьорът Грегъри Доран е бил уведомен за новия си ангажимент от директора на Royal Shakespeare Company.

“Еднорог” съобщават и най-важното за българските почитатели на Хилари Мантел - “Доведете труповете” ще излезе у нас в началото на месец април.

Вземи тази книга с отстъпка!





 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване