02/08/13 01:56
(http://socialevo.net/)

PR Thursday и дигиталната среда през 2013

SocialEvo_PRThursday

На 31 януари PR Thursday събра на едно място над 300 души, водени от своите интереси в сферата на маркетинга и комуникациите. Организаторите от M3 College реагираха мигновено на нарастващия интерес и осигуриха просторната аула на СУ „Св. Климент Охридски“, която да събере огромната аудитория.

Основна тема на дискусията беше какви са промените, които се очаква да засегнат бранд мениджмънта в дигиталната среда през 2013. Модератор на събитието беше нашият колега и съдружник в агенцията – Георги Малчев, – а в дискусията се включиха гост-лекторите:

Всички бяха единодушни, че компаниите на пазара все повече ще насочват инвестициите си към дигиталната среда през 2013 година. Въпреки това те отвориха една широка скоба, в която споделиха мнението, че не трябва всички да се втурват в digital само защото е модерно. В този ред на мисли Ален Попович за пореден път напомни, че Facebook не е някаква „панацея“, а е част от цялостния маркетинг микс, с което се съгласиха всички.

Стана дума за геймификацията, която става все по-популярна при дигиталните кампании. За да постигне успех един бранд, той трябва да може да ангажира вниманието на потребителите и да ги въвлече в някаква форма на игра. Игрите активизират потребителите, като ги подтикват да канят приятели, да са активни, да споделят и най-важното – да са ангажирани с вашия бранд.

Беше зададен и въпрос от публиката за това как ще промени комуникацията новия graph search на Facebook. Въпреки че функцията е още в бета тест, мненията бяха положителни. Очаква се търсенето по интереси да помогне на малкия и средния бизнес да се позиционира по-добре в дадена ниша.

В заключителен коментар специалистите споделиха, че всеки внимателно трябва да подбира каналите и формата на комуникация. За финал на събитието бяха раздадени много малки и една голяма награда – почивка в архитектурния резерват в Ковачевица.

С това обаче вечерта не свърши, тъй като в аулата на СУ се появи Рафи, който накара аудиторията да язди коне и да вика „Опа гъгнам стайл“.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване