02/09/13 21:13
(http://nellyo.wordpress.com/)

Ако една държава не изпълни решение на Съда на ЕС

В Официален вестник на ЕС  е публикувано съобщение за решение на Съда (голям състав) по Дело C-610/10 Европейска комисия/Кралство Испания.

Решението е интересно, защото илюстрира реакцията на Съда към държава, която не изпълнява решенията му, в случая по отношение на неправомерна държавна помощ.
1. Като не е приело всички мерки, които предполага изпълнението на Решение по дело Комисия/Испания (C-499/99) относно възстановяването на помощите, които с Решение на Комисията са обявени за неправомерни и за несъвместими с общия пазар, Кралство Испания не е изпълнило задълженията си по  член 260, параграф 1 от ДФЕС.

2. Осъжда Кралство Испания да заплати на Европейската комисия по сметка „Собствени ресурси на Европейския съюз“ периодична имуществена санкция в размер на 50 000 EUR за всеки ден забава в прилагането на мерките.

3. Осъжда Кралство Испания да заплати на Европейската комисия по сметка „Собствени ресурси на Европейския съюз“ еднократно платимата сума от 20 милиона евро.


Публикувана на 02/09/13 21:13 https://nellyo.wordpress.com/2013/02/09/court-5/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване